Aquests són els punts de venda de petards a Sant Cugat

Es prohibeix l'ús del gel hidroalcohòlic si es manipula pirotècnia i es recomana fer ús de mascaretes de cotó per evitar cremades

Petards en una botiga.
Petards en una botiga. | Juanma Peláez
A.M
20 de juny del 2021
Actualitzat el 06 de juliol a la 13:28h
Ja fa dies que se sentenpetards a Sant Cugat. Hi ha ganes de revetlla i a la ciutat s'han instal·lat un total de sis punts de venda de petards del 15 al 30 de juny. N'hi ha un a la plaça dels Abats, al carrer Josep Irla, front de l’avinguda Bell Indret. Un altra al carrer Vallseca cantonada carretera Vallvidrera; també a la carretera de Rubí BP-1503 a tocar del carrer Narcís Monturiol. 

Un quart punt que s'ha instal·lat a la ciutat és el de la plaça de l’Oli al costat del pàrquing públic de l’avinguda de Roquetes; a l plaça dels Basters, a l'avinguda de la via Augusta front l’avinguda Can Bellet; i, finalment, al carrer Pere Serra, sobre el pont del Parc Central. 

Consells per una revetlla segura
Tot i que la vacunació avança i la calor apreta, la pandèmia de la Covid-19 encara està ben present entre la societat de manera que es demana celegrar-ho amb grups reduïts de persones i evitar les aglomeracions. També es demana seguir fent ús de la mascareta i la distància física entre persones, així com el rentat de mans amb aigua i sabó, ja que el gelhidroalcòlic és altament inflamable i es desaconsella si s'han de manipular petards i coets. 

En cas de manipular pirotècnia les mascaretes més apropiades són les de cotó. Les mascaretes quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi de la pirotècnia.

Pel que fa a la compra dels petards, des del departament d'Inerior insisteixen en assegurar-se de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat. També es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions.