La cultura popular i tradicional d’arrel catalana de Sant Cugat ja té un pla estratègic

S'ha aprovat en el ple municipal del mes de juny i ja s'aplicarà per Festa Major

Diables de Sant Cugat
Diables de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
21 de juny del 2021
Sant Cugat aprova definitivament el Pla Estratègic de la Cultura Popular i Tradicional d’ArrelCatalana de Sant Cugat. El ple municipal d'aquest dilluns 21 de juny ha donat per bo la versió definitiva d'un document que té per objectiu és donar tot el suport a les entitats i, també, ordenar i repensar diversos aspectes relacionats amb aquest àmbit tan destacat de la vida cultural de Sant Cugat. 

Per la tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, la voluntat del govern és seguir donant tot el suport a les entitats i planificar millor i enfortir aquest àmbit cultural. Madrona ha posat èmfasi en el fet que és fruit del treball conjunt entre l’Ajuntament, les entitats i el suport de consultors experts externs. S'ha aprovat amb el vot a favor de Junts i l'abstenció de Cs. 

Durant el període d'exposicó pública, en total es van presentar vuit al·legacions (grup JuntsxSantCugat), de les quals tres s’han estimat parcialment i la resta han estat desestimades. A més, el Grup Sardanista i els Bastoners també van presentar algunes petites correccions que s’han estimat. 
 
S'han establert fins a vuit eixos estratègics que comporten 74 propostes d’accions a desenvolupar. L’estructuració de la cultura popular i tradicional com a sector; les entitats, motor de la cultura popular i tradicional; la interlocució i la participació ciutadana; la cultura popular i tradicional, factor de cohesió i diversitat; guanyar la ciutat i el carrer com a escenaris de la festa; la recerca, o com conèixer millor, per valorar-la més, la cultura popular i tradicional; la cultura popular i tradicional a les escoles i centres de lleure.