indults

Romeva: «L'indult és un gest molt petit respecte a una realitat complexa»

El santcugatenc assegura que quan surti de la presó seguirà fent política encara que no sigui en l'àmbit institucional

per A.M, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 18 de juny de 2021 a les 16:43 |
Raül Romeva i Marta Vilalta, durant una atenció a mitjans. | ACN
L'exconseller santcugatenc Raül Romeva, assegura que en cas que hi hagi un indult la seva situació judicial no s'acabarà ja que està pendent del Tribunal de Comptes i d'una altra causa al jutjat 18 de Barcelona. Per ell, "l'indult és un gest molt petit respecte a una realitat complexa" i ha avisat que si algú es creu que amb aquesta mesura es deixarà de recordar que hi ha 3.000 represaliats, és que "no ha entès res".

"Potser dormiré a casa però la meva realitat judicial seguirà activa molt de temps", ha afegit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Romeva ha afirmat que continuarà fent política quan surti de la presó encara que no sigui en l'àmbit institucional per la seva inhabilitació fins al 2030.


"Quan em diuen que és reversible sembla un eufemisme, no se m'acaba res", ha afegit. A més, segons ha dit, es tracta d'una mesura que ha decidit "unilateralment" el govern espanyol. En la línia de les últimes entrevistes del president d'ERC, Oriol Junqueras, Romeva ha fet una aposta per la multilateralitat per resoldre el conflicte i ha dit que mai ha sentit o ha llegit que el president d'ERC hagi renunciat a la via unilateral. 

 

Participació