ERC rebutja trencar el pacte de govern per alinear-se amb Junts a Sant Cugat

Els altres dos partits al govern, el PSC i la CUP, consideren que l'oferta de Junts és "a la desesperada" i els demanen que facin d'oposició constructiva

Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus.
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
17 de juny del 2021
Actualitzat a les 19:36h
L'endemà de conèixer l'oferiment per part de Junts a ERC per governar de manera conjunta el que queda de mandat a Sant Cugat i acabar així amb el govern d'esquerres actual, els tres partits que lideren l'Ajuntament local han deixat paleses les seves posicions: el pacte de govern a tres -ERC, PSC, CUP- no es trenca. I, en conseqüència, els republicans no contemplen governar amb Junts. 

Preguntats per aquest mitjà, tots tres partits coincideixen en treure pit de la gestió feta de la ciutat durant els primers dos anys de mandat i posen en valor el pacte de govern per tractar les qüestions municipals. Malgrat la pandèmia, consideren que "si estem donant sortida de manera exitosa a les emergències que van donar lloc al pacte de govern, per què l'hauríem de canviar?", qüestionen des d'ERC.

En la mateixa línia s'expressen des del PSC i la CUP que qualifiquen l'estratègia de Junts com "una sortida a la desesperada". El líder socialista, Pere Soler, considera que no té cap sentit, simplement és fer volar coloms per despistar la seva ineficàcia". Sant Cugat "no és moneda de canvi de res ni ho serà en el futur", ha afegit Soler.

També coincideixen en el fet que després de 32 anys de governs convergents, calia "una alternativa". "No han assumit que a la ciutat va haver-hi ganes de canvi, i això és el que estem fent sense perdre el temps en escenificacions, sinó fent feina", expressen des de la CUP. "Per a ells no existeix un altre model de ciutat que governar sempre ells". 

El govern demana una oposició constructiva
Els tres partits del govern d'esquerres coincideixen també en la demanda a Junts perquè exerceixi d'oposició constructiva. Segons Soler, "porten dos anys perdent l'oportunitat de treballar per la ciutat". "Si l’únic que ofereixen a la ciutadania és la ruptura de l’actual govern per entrar ells, tenen la voluntat zero per la ciutat, i la màxima per ocupar les cadires del govern", ha afegit el líder socialista. 

Els republicans han posat el focus en totes aquelles polítiques que s'estan duent a terme per apaivagar les emergències establertes en el pacte de govern: la d'habitatge, la climàtica, la democràtica i la social. "A nosaltres no ens visita la fiscalia, ni estem implicats amb el 3%". Finalment la Candidatura de la Unitat Popular apunta que "el que sí que seria inèdit és que fessin una oposició constructiva, i per això no calen rodes de premsa, sinó fer feina".