Volpelleres

Queixes a Volpelleres per la ubicació «definitiva» dels nous mòduls de l'escola La Mirada

Lamenten la unilateralitat de la decisió presa i creuen que prèviament s'hauria d'haver parlat amb els veïns per comentar totes les opcions i alternatives

per Sergi Baixas , 17 de gener de 2020 a les 17:45 |
Malestar a Volpelleres per la ubicació | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Malestar a Volpelleres per la decisió "imposada" sobre la ubicació escollida per la instal·lació dels nous mòduls de l'escola de La Mirada que faran front a les necessitats d'ampliació de l'escola. El moviment veïnal deixava palès el seu rebuig a la proposta final aprovada pel consistori amb diversos adhesius disposats als voltants de la zona i pancartes penjades als balcons. Reclamen mantenir i no "trencar" el parc del barri.El govern ha fet públic aquest matí l'acord arribat entre l'ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat de Catalunya per ubicar els nous mòduls sobre una àrea utilitzada pel barri com a "zona verda" però que realment són terrenys qualificats d'equipaments educatius. Tant membres de l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres com de l'AFA de l'escola l'Olivera també han acudit a la convocatòria per deixar palès el seu enuig i titllen la situació de "sorpresa desagradable".
 

Cartells a favor de salvaguardar el parc del barri Foto: Sergi Baixas


Lamenten la unilateralitat de la decisió presa i creuen que prèviament s'hauria d'haver parlat amb els veïns per comentar totes les opcions i alternatives. Posen en relleu que només se'ls va comunicar "quan la decisió ja estava aprovada". Els veïns també s'han queixat que no se'ls hagués avisat del canvi d'hora de l'acte de presentació del projecte convocat ahir, però que s'ha acabat avançant una hora.
  
L'Ajuntament pretén "compensar" al barri
 
L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla ha respost als veïns i veïnes congregats que la prioritat de l'Ajuntament era donar resposta a la situació d'urgència de l'escola de La Mirada. Ingla ha continuat assenyalant que, a partir d'aquesta situació, es convocarà una reunió amb la tinència d'alcaldia de Cultura i presidenta del Consell de Barri de Volpelleres Esther Madrona per estudiar de quina forma es podria "compensar" al barri. La intenció consistiria a fer realitat algunes de les demandes dels veïns com ara la construcció d'una pista polivalent per intentar pal·liar l'"impacte" dels mòduls a la zona. 

Per altra banda, des de l'AFA de l'Olivera han lamentat que tampoc els tinguessin en consideració, ja que destaquen la seva "experiència" com a escola i els "seriosos" problemes de mobilitat i aparcament de la zona que, a partir d'ara, "s'agreujaran". En aquest cas, la regidora d'Infància i Eduació, Universistat i Memòria Històrica Pilar Gorina ha contestat que l'Ajuntament "donarà resposta" i que es duran a terme certes "modificacions".
 

Pancarta penjada en un balcó on s'hi llegeix "No ens trenqueu el parc del barri" Foto: Sergi Baixas

 

Participació