Junts proposa a ERC trencar el tripartit per governar en coalició a Sant Cugat

La líder de l'oposició, Carmela Fortuny, està disposada a renunciar a l'alcaldia la resta del mandat

L'acte ha tingut lloc al Parc de Ramon Barnils amb tota la plana major de Junts
L'acte ha tingut lloc al Parc de Ramon Barnils amb tota la plana major de Junts | Sergi Baixas
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:42h

Sorpresa municipal a l'equador del mandat. La líder de l'oposició de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha proposat a l'alcaldessa republicana Mireia Ingla "deixar enrere el tripartit fallit (ERC, PSC i CUP)" i governar plegats en coalició. A més a més, en aquesta oferta Fortuny renuncia a l'alcaldia pel que fa a la resta de mandat amb l'objectiu de "treballar conjuntament i de forma cohesionada" amb els seus socis preferents per alçar un govern netament independentista, elaborar uns pressupostos nous i reactivar la ciutat. "No té sentit que a la Generalitat governem plegats i a Sant Cugat no", ha assenyalat. 

La fórmula s'ha plantejat aquest vespre al Parc de Ramon Barnils en una roda de premsa convocada per fer balanç de la meitat de la legislatura amb tota la plana major local de Junts present, tant de Sant Cugat com de Valldoreix. Sota el lema "És per Sant Cugat", els pesos pesants de la formació hegemònica del municipi han fet una crida a ERC a "aturar aquest desgavell" del govern local i presentar-se com a una "forta alternativa".

Malgrat que Fortuny veu "improbable" que els republicans acceptin l'oferta, considera primordial deixar enrere l'"experiment" de l'actual tripartit que no ha donat fruits i bastir-ne un de nou "fort, cohesionat i que escolti a tothom". Considera que des de l'inici del mandat la ciutat ha quedat "paralitzada, bruta i deixada" i que no s'ha avançat per solucionar les emergències que afecten la ciutadania.

En aquesta mateixa línia, en una intervenció prèvia conduïda per la regidora Cristina Paraira s'ha criticat la "improvisació" del govern actual que no aporta solucions als reptes del municipi i que desestima per norma general les proposicions nascudes de l'oposició. "Ens agradaria estar més al seu costat, però fan abús de la seva majoria. Governen ells per a ells", ha denunciat lamentant la falta de diàleg del tripartit que descarta buscar grans consensos.

Ragull Centre, el retard dels pressupostos i llicències, les "injustícies ambientals" de l'Anella Verda i la Zona de Baixes Emissions, el col·lapse de la rotonda de l'Hipòdrom... Aquestes són només algunes de les crítiques que s'han llençat al govern a qui també li recriminen falta "d'autocrítica" i una actitud "superba i arrogant". 

En definitiva, des de Junts s'alcen com a formació "responsable, positiva i propositiva" per defensar polítiques en benefici de la ciutadania, que protegeixi el model urbanístic de la ciutat i preservi l'"esperit de poble de Sant Cugat que tant agrada" desitjant provocar un "canvi radical" amb la mà estesa a ERC.