Aquests són els candidats a «Botifler de l'any 2020» d'Arran Sant Cugat

L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista Arran ha presentat aquest matí els nominats

Arran Sant Cugat presenta els nominats a «Botifler de l'any 2020»
Arran Sant Cugat presenta els nominats a «Botifler de l'any 2020» | Cedida
S.B i A.M
18 de juny del 2021
L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista Arran ha presentat aquest matí tots els candidats als premis "Botifler de l'any 2020" a les xarxes socials. L'any passat, el guanyador va ser l'exdirector del Teatre-Auditori, Pep Tugues, després d'haver-se fet públiques unes denúncies per presumptes irregularitats en contractes i episodis d'assetjament laboral. Aquest dissabte 19 de juny a les 12.30 h es farà la votació a l'Horta Alliberada de Sant CUgat. 

Enguany, la llista l'ha obert l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Els joves l'acusen de ser el "fatxenda inconfusible que pretén destruir el territori camuflant-ho de progrés". El santcugatenc ha estat els darrers mesos en el punt de mira per la reobertura de la pràctica esportiva a l'abandonat camp de golf de Can Sant Joan i l'impuls dels Jocs Olímpics d'hivern als Pirineus. 

La segona nominació és per al cos "insoportable" de Mossos d'Esquadra al complet. Els activistes valoren "els dots artístics i interpretatiuts en crear delictes inexistents per generar processos judicials inacabables" de la policia catalana, tal com assenyalen que són els casos locals de 8 Mil Motius i de A l'atzar, nosaltres. També els acusen d'efectuar desnonaments, d'aturar manifestacions i de "reprimir proporcionalment; mentre són "còmplices" de protegir fons voltors, grans empreses o els nazis d'Artós i Desokupa.

El tercer candidat és el representant santcugatenc de Vox, Ignacio Garriga. El qualifiquen de "ser més ranci cada dia" i "el seu incomparable historial de feixisme, masclisme i homòfobia, esdevenen veritables icones del panorama botifler". L'assenyalen com a "més espanyolista que la rojigualda i la cabra de la legió, somia en il·legalitzar-nos i que tornessin els reis Catòlics".

Finalment, els quarts nominats són totes aquelles empreses, bancs i persones que es dediquen a especular amb l'habitatge. Aquí els membres d'Arran hi inclouen els fons voltors i els bancs "que fan negoci d'acumular i desnonar". "Els grans tenidors (també famílies) que es freguen les mans ara que s'està intentant derogar la llei de regulació dels lloguers. Les immobiliàries que s'aprofiten dels preus desorbitats de l'habitatge...". Critiquen que cada any 3.000 persones de Sant Cugat han de marxar perquè no es poden permetre viure a la ciutat.