Museus de Sant Cugat «trencarà tòpics» del col·lectiu LGTBI

Un concurs pedagògic que tindrà lloc el proper 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull

Imatge del cicle
Imatge del cicle | AC
S.B.
19 de juny del 2021

Set equipaments culturals de Catalunya impulsen una programació especial per reivindicar i celebrar l'orgull de la comunitat LGTBI, entre aquests, Museus de Sant Cugat. Sota el nom "Museus LGTBI" s'organitzaran visites comentades, itineraris especials, exposicions temporals i xerrades durant juny i juliol. 

L'objectiu de la iniciativa és posar en valor realitats que, fins ara, eren poc representades o desconegudes en els relats museogràfics habituals. La resta d'implicats són: la Fundació Joan Miró, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu Nacional d’'Art de Catalunya.

Així doncs, en clau local, Museus de Sant Cugat també se sumen als principals museus de Barcelona per visibilitzar el compromís de la ciutat vallesana amb la diversitat sexual i de gènere amb una activitat programada pel 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull.

Oberta a tota la ciutadania, l'equipament santcugatenc organitzarà un "concurs trenca-tòpics" posant altres mirades a la història. Durant la festa, les columnes d'entrada del Museu del Monestir lluiran els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí.