Sant Cugat i Cecot s'alien per incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques

L'objectiu del consistori i la patronal és impulsar projectes per avançar cap a la transició energètica de les pimes

Mireia Ingla i Antoni Abad fent públic el conveni entre l'Ajuntament i la Patronal
Mireia Ingla i Antoni Abad fent públic el conveni entre l'Ajuntament i la Patronal | TW
16 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:47h

"L'autoconsum fotovoltaic és la principal palanca de canvi per a reduir la despesa elèctrica". L'Ajuntament de Sant Cugat i la Patronal Cecot publiciten una aliança per incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Amb aquesta col·laboració publicoprivada, posen a disposició de les empreses del municipi l'Oficina per a la Transició Energètica, Cecot Renovables -que compta amb el suport de l'Institut Català d'Energia, per oferir assessorament i fomentar un canvi de paradigma "més necessari que mai". 

En el marc del projecte Vallès Solar, es vol promoure en els pròxims anys la instal·lació d'un milió de metres quadrats de plaques fotovoltaiques en cobertes d'empreses, naus i magatzems de tota la comarca per reduir 112.000 tones d'emissions de CO2 amb una inversió estimada de 150 milions d'euros. En aquest sentit, es tracta d'un pla estratègic que abraça els objectius de l'agenda 2030 de les Nacions Unides per a un Desenvolupament Sostenible. 

"Ens trobem actius i en marxa perquè tenim un horitzó que fa creïble aconseguir aquests objectius", ha assenyalat el president de la Patronal, Antoni Abad, en una roda de premsa aquest matí al Claustre del Monestir. "Cal trepitjar l'accelerador perquè sabem cap a on hem d'anar", ha afegit. 

Per altra banda, l'alcaldessa Mireia Ingla ha celebrat aquest conveni de col·laboració remarcant el "compromís" del govern local per avançar cap a una ruptura i transició en el model energètic i lluitar plegats, des de tots els sectors, contra el canvi climàtic. 

En aquest sentit, s'ha exposat el ventall de beneficis que suposa l'autoconsum fotovoltaic per a les empreses de la ciutat i s'ha fet una crida a invertir-hi. A través d'una presentació, han enumerat els punts positius en: estalvi en la factura elèctrica, l'amortització en cinc anys, la vida útil mínima de 25 anys, la reducció de la dependència del mercat elèctric, la reducció de la petjada de carboni, les instal·lacions de baix manteniment i la revalorització dels actius de l'empresa. 

Així doncs, s'ofereix el servei de l'Oficina per a la Transició Energètica que assessorarà de forma gratuïta, analitzarà les necessitats de la companyia en qüestió, es proposaran proveïdors homologats de les plaques, es farà un seguiment de la instal·lació, s'ajudarà a buscar finançament extern i es brindarà suport en els tràmits administratius i en la cerca de bonificacions. Els interessats poden trucar al 93 736 60 00 o enviar un correu electrònic a [email protected].

Finalment, la tinència de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha remarcat que Sant Cugat és una ciutat dinàmica que atrau teixit empresarial i talent. Per aquest motiu, explica, "cal pensar en una ciutat de futur que esdevingui referent en la lluita contra l'emergència climàtica sumant tots els esforços possibles" impulsant, alhora, el creixement de les empreses.