La Mirada

Els nous mòduls de l'escola La Mirada s'ubicaran sobre un espai verd a 100 metres del centre educatiu

L'àrea, qualificada d'equipaments educatius, acollirà els quatre mòduls que s'instal·laran de forma temporal mentre no s'acabi la construcció del projecte definitiu de l'escola

per Sergi Baixas , Sant Cugat, 17 de gener de 2020 a les 14:15 |
Els nous mòduls de l'escola La Mirada s'ubicaran sobre un espai verd a 100 metres del centre educatiu | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Decisió "definitiva". Després de l'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat per atendre les necessitats d'ampliació de l'escola La Mirada, els nous mòduls s'ubicaran en els terrenys situats sobre el Parc de la Guineu. L'àrea, qualificada d'equipaments educatius, acollirà els quatre mòduls que s'instal·laran de forma temporal mentre no s'acabi la construcció del projecte definitiu de l'escola a la zona del Bosc de Volpelleres.

El govern ha fet pública la proposta aprovada en un acte convocat aquest matí davant de l'escola l'Olivera presidit per l'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, la tinència d'alcaldia de Cultura i presidenta del Consell de Barri de Volpelleres Esther Madrona i la regidora d'Infància i Educació, Universitat i Memòria Històrica Pilar Gorina.


L'àrea, qualificada d'equipaments educatius, acollirà els quatre mòduls que s'instal·laran de forma temporal mentre no s'acabi la construcció del projecte definitiu de l'escola a la zona del Bosc de Volpelleres. En concret, es tracten de dos mòduls de 180 metres quadrats i dos més de 120 metres quadrats que es col·locaran de forma conjunta durant l'estiu abans de començar el nou curs escolar. La zona també permetria una possible futura ampliació d'un tercer mòdul en una situació que titllen d"excepcional".
 

Plànol de l'ubicació dels nous mòduls Foto: Sergi Baixas


Malestar entre els veïns del barri ja que els terrenys on s'ubicaran els nous mòduls de la Mirada s'utilitzen actualment com a zona verda on hi ha un sorral i deferents jocs infantils inspirats en el conte d'"El Patufet". Per aquest, motiu l'Ajuntament traslladarà els elements de joc a uns 50 metres i adequarà l'espai amb una pista esportiva de lleure, mobiliari urbà i una millora de l'enjardinament.



El projecte educatiu, prioritat

"La prioritat és que les famílies, els nens i nenes de l'escola la Mirada i el gran projecte educatiu del centre es pugui desenvolupar amb tota normalitat, malgrat que l'edifici definitiu encara ens queda lluny", ha afirmat l'alcaldessa. Explica que després de fer anàlisis, estudis i diverses reunions per repassar totes les opcions en la comissió de seguiment -formada pel govern, els serveis tècnics territorials, la direcció de l'escola i representants de les famílies- es va decidir prendre aquesta decisió. 

La regidora Gorina ha assenyalat la "gran sort" de poder tenir els quatre mòduls de cop que permetran fer una projecció a llarg termini del projecte educatiu. Uns espais més "adequats a les necessitats" dels quals el disseny interior es deixarà en mans de la direcció de l'escola. També ha volgut ressaltar la "generositat" de l'escola l'Olivera que compartirà els seus espais educatius amb els alumnes de la Mirada. 
 

Imatge dels terrenys on es construiran els mòduls de l'escola La Mirada Foto: Sergi Baixas


Mireia Ingla defensa que no és una situació "perfecte ni ideal" que les famílies "no es mereixen", però que s'havia de donar resposta a una "errada monumental" de l'anterior equip de govern. Un centre educatiu que havia d'estar enllestit per l'inici del curs 2019 però que finalment s'endarrerirà un fins al curs 2022-2023 després que l'ajuntament es veiés obligat a canviar el projecte inicial a instància d'un informe de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat per tal que la nova escola respectés la franja de seguretat amb les vies del tren de 250 metres de distància.

Per altra banda, també han explicat que una vegada es va ratificar la decisió definitiva, es van posar en contacte immediatament amb l'associació de veïns del barri per traslladar-los el projecte definitiu i el "compromís" de celebrar una reunió per estudiar i fer efectives un seguit de demandes al que fa temps que reclamen com ara la construcció d'una pista polivalent per jugar a futbol o bàsquet. Conclouen que una vegada desapareguin els mòduls, es tornaran a replantejar els espais.

 

Participació