Junts reclama la protecció del polígon industrial de Can Magí

Per aquest motiu, demanen posar fre al projecte de Ragull Centre tal com està plantejat actualment

Ragull Centre a Sant Cugat.
Ragull Centre a Sant Cugat. | Aj. de Sant Cugat / Lali Puig
Sergi Baixas
15 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:00h

Junts per Sant Cugat presentarà el proper ple ordinari de juny una moció per protegir el polígon de Can Magí i refermar el compromís del consistori amb l'activitat industrial i la conservació dels seus usos. Per aquest motiu, demanaran al govern local que aturi el projecte de Ragull Centre tal com està plantejat actualment amb la voluntat de preservar el sòl industrial de la zona.

El principal partit de l'oposició considera que mantenir aquest sector a la ciutat és "clau" perquè genera ocupació de qualitat i resulta essencial per "enfortir" les condicions de vida de la ciutadania. En aquest sentit, des de Junts critiquen la nova centralitat al barri de Sant Francesc i lamenten que se'n pugui derivar en un efecte crida per a la resta d'indústries de l'entorn en veure en perill la seva activitat mentre veuen la possibilitat d'una requalificació viable i amb plusvàlues.

La formació remarca que no s'està plantejant un horitzó consistent al polígon i s'endinsa en un escenari d'incertesa que obstacularitzarà l'adopció de decisions d'inversió i creixement. 

Lupa sobre Torre Negra 

Per altra banda, Junts també presentarà una altra moció perquè es constitueixi una comissió de seguiment per la compra de Torre Negra, amb la participació de tots els grups municipals i les entitats interessades per analitzar plegats la situació actual i afrontar el seu futur com a equipament de la ciutat.