Sant Cugat recupera l'arribada de la Flama del Canigó

El 23 de juny es farà un acte estàtic i amb preinscripcions a la plaça d'Octavià

Així serà l'arribada de la Falma del Caningó a Sant Cugat 2020.
Així serà l'arribada de la Falma del Caningó a Sant Cugat 2020. | Sergi Baixas
A.M
14 de juny del 2021
Actualitzat el 22 de juny a les 14:14h
La Flama del Canigó arribarà, com sempre, la nit del 23 de juny a Sant Cugat. Enguany, amb un format encara marcat per la pandèmia, Òmnium Cultural i l'Ajuntament han organitzat l'arribada del símbol dels Països Catalans d'acord amb la normativa vigent. Així, es farà un acte en format assegut i preinscripcions a la pàgina web de l'entitat santcugatenca. 

Conduït per la periodista de NacióSantCugat, Anna Mira, entitats de cultura popular, esportives, i l’Ajuntament, recuperaran la festa de l’encesa de la foguera i de les nits de revetlla. La Flama del Canigó arribarà gràcies, també, a la col·laboració amb l’Associació Cultural L’Empelt, de Sant Climent de Llobregat que, amb relleus de bicicletes, farà els més de 140 quilòmetres entre el Coll d’Ares i Sant Quirze de Llobregat, on la recull Òmnium Sant Cugat.

Els infants de les entitats esportives entraran la Flama del Canigó, en relleus, per l’avinguda de Cerdanyola, fins a la plaça Octavià. Està previst que a les 20 h, i precedits pels Diables, les Caparrotes i els Geganters de Sant Cugat, els infants de les entitats esportives portaran la Flama del Canigó fins a l’encesa del Peveter.

L’encesa anirà acompanyada d’un ball d’homenatge que, per gentilesa de l’Ajuntament de
Sant Cugat, interpretaran l’Esbart i Mediterrània. Aleshores el president d'Òmnium, Jaume Angerri, dedicarà unes paraules als assistents i es farà la lectura del manifest de la Flama, escrit per Daniela Gra. Cap a dos quarts de nou es donarà per finalitzat l'acte institucional amb Cant dels Segadors i l’acompanyament de La banda del Gínjol. 

El president de Diables de Sant Cugat, Roger Ricart, serà l’encarregat de mantenir la foguera de Sant Joan 2021, amb la invitació a la festa en què participaran les Caparrotes, els Geganters i els mateixos Diables. Els infants de les entitats esportives i de les entitats culturals, junts, encendran la foguera a les 21 h i a continuació se celebrarà el tradicional sopar de carmanyola. 

Revetlla infantil 

El dimarts 22 de juny, a les 19 h a la plaça de l’Om es presentarà el conte per als infants que ha il·lustrat en Pere Rovira, sobre el relat de l’Eva Tataret, La foguera, les bruixes i la Flama del Canigó. Un conte de la nit de Sant Joan. Ella mateixa, l’explicarà en directe, i en Pere Rovira l’anirà dibuixant de forma simultània. Per a totes les activitats cal inscripció prèvia.