Ordenen la retirada «immediata» de la pancarta dels presos polítics de l'Ajuntament de Sant Cugat

Des de Cs celebren la victòria després d'anys de lluita "titànica"

Els tres regidors de Cs celebren la victòria després d'anys de lluita
Els tres regidors de Cs celebren la victòria després d'anys de lluita | Sergi Baixas
NacióSantCugat
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:24h

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona obliga a retirar de forma "immediata" la pancarta penjada a la façana de l'Ajuntament de Sant Cugat que apel·la a la llibertat dels presos polítics acompanyada d'un llaç groc. Es tracta d'una execució de sentència provisional del mateix tribunal -de la resolució judicial del 9 de novembre de 2020- mentre es resta a l'espera que el TSJC emeti sentència ferma després que alcaldia la recorregués.

Des del moment de la notificació, el consistori vallesà tindrà un termini de quinze dies per presentar al·legacions. Malgrat tot, això no eximeix a l'administració local de treure la pancarta "immediatament".

Tot aquest conficte judicial neix a partir de la denúncia del grup municipal de Cs de l'any 2018 perquè entenien que aquests elements "vulneren el principi de neutralitat" de l'administració. Així doncs, davant d'aquesta sentència favorable, els taronges han celebrat que "avui acabi la lluita titànica per aconseguir la neutralitat dels espais públics". 

La regidora Múnia Fernández-Jordan assegura que es tracta d'una "victòria" dels demòcrates i remarca que aquesta pancarta "no és res més que un drap partidista i sectari ha de desaparèixer ja d'aquí". Un objecte que "simbolitza un fet gravíssim i una manca de respecte absoluta i permanent a l'estat de dret". "Que el posin a casa seva si volen", ha esbitzat. "Seria extremadament greu que no la enretiressin", ha puntualitzat Sergio Blázquez, mentre s'assenyalava que les repercussions caurien sobre la figura de l'alcaldessa.

"No hi ha presos polítics, només hi ha presos delinqüents que estan a la presó per una sentència del Tribunal Suprem", ha esgrimit amb contundència Fernández-Jordan que també ha criticat el govern de Pedro Sánchez "recolzat per Bildu i separatistes" que aprovarà els indults, la qual cosa serà una "humiliació" pel poble espanyol. 

Els taronges denuncien que l'Estat està "desaparegut", mentre "s'adoctrinen a infants, es produeix la mort civil de persones com nosaltres i l'èxode imparable que estan sotmetent a la població catalana". Així doncs, han volgut agrair el paper dels "bastions que s'han mantingut ferms" com ara Felip VI, el poder judicial i les "milions" de persones que van acudir aquest cap de setmana a la manifestació a la plaça de Colón a Madrid contra els indults.