Els joves de Sant Cugat seran els pregoners de la Festa Major

Se celebrarà del 25 al 29 de juny

Els pregoners seran representants del jovent de Sant Cugat.
Els pregoners seran representants del jovent de Sant Cugat. | Anna Mira
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:39h
El pròxim divendres 25 de juny Sant Cugat celebrarà la seva Festa Major després d'un any sense fer-la per la pandèmia de la Covid-19. Serà aquell dia quan es doni el tret de sortida a quatre jornades d'activitats, música i cultura a l'abast de tothom. Per primera vegada, els pregoners seran els joves de la ciutat. 

Així doncs, malgrat que podria haver estat qualsevol veí de la generació, enguany les cares representants del col·lectiu seran l'Alba León (arts escèniques), el Lucas Gonzalvo (cultura popular), l'Ana López (casals de lleure) i la Sara Marín (esport). Un cop d'ullet a aquells que han sacrificat la seva vida social en un moment clau pel seu creixement a causa de la crisi del coronavirus i que ara, amb més ganes que mai, esperen petar-ho a la Festa Major. Representen activitats que fa la gent jove a la ciutat. 

Ingla ha explicat que són un col·lectiu que ha viscut la pandèmia sense poder sociabilitzar i que han vist "frustrats els projectes de vida que tenien per endavant". "Ens vam focalitzar amb la gent gran i els joves també estan patint molt perque havien de canviar la vida de cop i volta", sense poder celebrar alguns aniversaris o dates assenyalades. "A la nostra ciutat aquestes persones són molt importants", ha recordat Ingla. A més a més "són un pilar de la Festa Major". 

Els quatre pregoners han coincidit en donar les gràcies a l'Ajuntament per donar-los l'oportunitat de ser els pregoners en un any "molt difícil", han qualificat. "Ens ha fet molt feliç perquè no ens ho esperàvem" perquè tampoc "sabíem si hi hauria Festa Major". Els joves també han posat en valor que porten un "any que ha estat complicat sense veure els amics ni sortir de festa". 

A les 19 h es farà el repic de campanes del Monestir seguit de la mostra dels entremesos dels seguicis festius de Sant Cugat amb la participació dels Trabucaires, els Diables, el Boc de Can Vernet, els Gegants, els Caparrots, el Galop, el Ball de cintes, el Ball de panderos, el Ball de cercolets, el Ball de bastons i els Castellers, i amb la coordinació musical de l’EMTSC. 

Serà a la plaça de la Vila quan es llegirà el pregó a càrrec dels joves de la ciutat. Per garantir les mesures de seguretat, per assitir-hi caldrà reservar entrada. Igualment l'acte es podrà seguir aquest acte per streaming al canal You Tube de l’Ajuntament de Sant Cugat.