Mobilitat

La muntanya del Tibidabo s'il·lumina amb la nova Cuca de Llum

Aquest mitjà de transport es converteix en el principal accés al cim més alt de la Serra de Collserola

per S.B., Sant Cugat del Vallès | 14 de juny de 2021 a les 11:00 |
Nens a bord de la nova Cuca de Llum | ACN

La Serra de Collserola dona la benvinguda a la Cuca de Llum, el renovat funicular del Tibidabo. Aquest dissabte, 12 de juny, l'aparell ha fet el seu primer trajecte entre la plaça Doctor Andreu de Barcelona i el parc d'atraccions. Aquest nou mitjà de transport -endarrerit un any per la pandèmia-, servirà com a "primera experiència del parc temàtic i també el principal accés al cim més alt de Collserola (516 metres) afavorint una mobilitat més sostenible. 

El trajecte dura aproximadament tres minuts i costa 12 euros el tiquet doble de pujada i baixada -amb el preu de l'entrada al parc queda inclòs-. Aquesta reforma suposa una "renovació integral" de la infraestructura ferroviària (estacions, plataforma de les vies, substitució de la catenària) per permetre l'accés als nous combois que són més alts i amb més capacitat d'aforament. 


Els dos vehicles són de conducció automàtica amb vagons futuristes que permeten una visió panoràmica de la capital de Catalunya i plantegen una experiència interactiva als usuaris. La Cuca de Llum potenciarà la nova imatge del funicular amb postals impressionants quan es faci fosc. 
  Una pujada sostenible al Tibidabo

La renovació del funicular, que s'emmarca en el Pla Estratègic 2020-2025, té com a principals objectius la consolidació del transport col·lectiu com a mitjà d'accés preferent, garantir el dret a la mobilitat a totes les persones i disminuir les emissions contaminants. La previsió és que d'aquí a 5 anys hi hagi una reducció de gairebé 1.500 tones de CO2, un 23% menys que actualment. El Pla vol augmentar la proporció de persones que accedeixen al cim en transport col·lectiu fins al 60%, reduint els desplaçaments en vehicle privat.

Per aconseguir-ho, l'Ajuntament ha establert un nou model de servei de llançadores, que canvien el seu recorregut per finalitzar a la Plaça del Doctor Andreu, on es troba l'estació inferior del Funicular. Els visitants disposaran de 3 línies de Tibibus amb punts de sortida diferents: l'Estació d’Autobusos Barcelona Nord (T2A), l'aparcament B:SM de Sant Genís – Vall d'Hebron (T2C) i a la Plaça Kennedy (T2C).

Paral·lelament, també s'han tingut en compte altres opcions més sostenibles i saludables de mobilitat, i s'ha millorat la senyalització dels camins i les vies verdes del voltant del Parc per incentivar la pujada a peu.

 

 

Participació