Espais perimetrats i entrades anticipades: així serà la Festa Major de Sant Cugat

A partir de dimarts pots reservar les teves entrades per les activitats i concerts que es faran del 25 al 29 de juny

Foto de famíllia de la Festa Major de Sant Cugat 2021.
Foto de famíllia de la Festa Major de Sant Cugat 2021. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
14 de juny del 2021
Actualitzat el 19 de juny a les 10:13h
Ara sí que sí. Després d'un any sense Festa Major, Sant Cugat ultima els detalls per fer-la grossa del 25 al 29 de juny amb una programació que inclou activitats i propostes per a tots els públics. Encara marcada per la pandèmia -amb reserva d'entrades i aforaments limitats- però amb més ganes que mai, l'Ajuntament ha fet públic el programa de la festa més nostrada de la ciutat.   

En una roda de premsa al Celler Cooperatiu, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que "no ha estat fàcil" organitzar la Festa Major però volíem que fos "una gran festa". Sota el lema Som emoció. Som Festa Major, algunes activitats s'han hagut de reconduir i reprogramar per les restriccions que encara segueixen vigent.

Ingla ha fet una crida a "participar i gaudir" d'una Festa Major "pensada per a tothom", en una ciutat "molt diversa i plural". Precisament, el cartell de la Festa és obra de la dissenyadora santcugatenca Mariana Castel, que ha transmès amb colors molt vius les ganes de tornar a sortir al carrer i gaudir de la ciutat. Els pregoners seran quatre representants del jovent santcugatenc. 

En total, un centenar d'activitats per a tots els públics que es faran a 13 espais diferents de la ciutat. Entre les novetats, s'estrenarà la sala Clavé de la Unió Santcugatenca, per les activitats infantils. Els Jardins del Vallès es convertiran en un gran cinema a la fresca i també acolliran els actes del CPA i l a plaça Victòria dels Àngels acollirà les activitats de foc i les de dansa aèria. Un altre espai que se suma és l'Escola Joan Maragall que acollirà la Festa Major Alternativa i el StQ Black. 

Una altra de les novetats és el doble castell de focs que es farà de manera simultània perquè la ciutadania no s'hagi de desplaçar tant i evitar així, aglomeracions. Madrona ha donat les gràcies la trentena d'entitats que s'han implicat per fer la Festa Major possible. Enguany però no es podrà fer el Concurs d'Arrossòs ni l'Estovallada, per la normativa Covid. També s'inclou dins de la programació, els actes de la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI, el 28 de juny. 

Mostres estàtiques de cultura popular
Durant els dies de Festa Major, les colles i entitats de cultura popular tornaran a sortir al carrer. Aquesta vegada, però, amb mostres estàtiques i amb aforaments limitats com per exemple la mostra de balls de gegants que es farà dissabte 26 de juny a la plaça U d'octubre i que comptarà amb colles convidades d'arreu de Catalunya. O la mostra Temps de dansa a la plaça de l'Om amb el Grup Mediterrània.

El plat fort serà, com sempre, el dia 29 de juny quan es farà el ball del Paga-li Joan. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, l'ha descrit com "l'activitat estrella" però ha recordat que la cultura popular és "l'esperit de la Festa Major" i ha agrait "l'esforç terrible" per adaptar les seves activitats. 

Concerts perimetrats i sense barres 
Una de les principals novetats és l'adaptació de l'Arboretum per acollir alguns concerts de la Festa Major, complint amb les mesures de seguretat dictaminades pel Procicat. En aquest emplaçament tocaran Oques Grasses, divendres 25 de juny, la Fundación Tony Manero, el dissabte 26 de juny, Buhos o The Gramophone Allstars Big Band.

El parc Ramon Barnils o el parc de Can Vernet seran els altres dos principals escenaris dels concerts de Festa Major. Aquí tocaran The Tyets, el divendres 25 de juny, els terrassencs Sense Sal, Tacho i tamé s'hi faran les tradicionals Nits de jazz i de swing o la cantada d'Havaneres i els concerts de Corals.

Per reservar entrada es pot fer a través el programa, des de l'App. Totes les entrades són gratuïtes, i es podran reservar a partir de dimarts 15 a les 20 hores. D'aquesta manera, es pot tenir un control dels aforaments. Màxim de cinc entrades per persona i són nominals. Si algú finalment no pot anar a l'espectacle, Madrona ha demanat que alliberi l'entrada perquè alguna altra persona les pugui utilitzar.

Enguany tampoc hi haurà barres dins dels espais dels concerts tot i que l'Ajuntament treballa per instal·lar-ne a les immediateses, sempre amb control d'entrada i sortida. Per controlar els voltants, l'Ajuntament comptarà amb professionals de Protecció civil i també parelles itinerants per preveneir el consum de drogues i també per atendre les persones que hagin patit o vist un cas d'assetjament o discriminació per sexe. Serà duran les nits de Festa Major de 22.30 a 03.30 h.

A partir del dia 23 l'Ajuntament distribuirà mocadors de coll com a element d'identitat de la festa que es podran recollir a la Casa de Cultura i també taps d'orella als assistens al pregó i a les mostres d'Entremesos per minimitzar els efectes sonors. 

Programa 2021 by naciodigital on Scribd