cartes al director

Carta a l'alcaldessa sobre el canvi de nom del centre de Sant Cugat a nucli

«Li prego que canvi el nom del consell de barri»

per NacióSantCugat, 17 de gener de 2020 a les 10:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'associació de Veïns Sant Cugat Centre ha fet pública una carta dirigida a l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, on expressen la seva disconformitat en el canvi de nom del consell de barri, que ha passat a dir-se nucli, enlloc de centre.

Sra. Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat 17 gener 2020


Distingida alcaldessa,

L'Associació de Veïns Sant Cugat Centre estem molt sorpresos que Sant Cugat ha deixat oficialment de tenir centre. Si abans en tenia dos, est i oest -centres que arribaven a Can Barata- ara heu exclòs el centre real que a més no li queda ni el nom. L'heu convertit en un nucli. Barcelona té un Nucli Gòtic o un Barri Gòtic? Sant Cugat té un Nucli Monestir o un Barri Monestir (que per cert exclou el barri real del monestir)?


L'excentre de Sant Cugat continua rebent el menyspreu de l'ajuntament. Molt parlar de consultes però ni en el nom s'han consultat els veïns. Segueix la campanya de destrucció del centre, perdó del nucli, per fer-ne La Roca Village de Sant Cugat amb terrasses descontrolades privatitzant tot l'espai públic i foragitant els habitants que molesten perquè no són negoci per l'ajuntament, forçant-los a marxar pel soroll, les incomoditats i l'incivisme creats. Sant Cugat té un sol inspector pels centenars de terrasses que s'han obert i no té cap vigilància nocturna per garantir que els celebrants forans marxin a casa quan tanquen els establiments de beure i menjar. Ni els contenidors de vidre tenen control per evitar que bars i restaurants llencin dotzenes de vidres a altes hores de la nit quan se suposa que els veïns d'aquestes casetes tan dolces pels que no hi viuen puguin dormir. O és que no treballen els veïns del centre, perdó, nucli, i no mereixen el mateix respecte que els altres ciutadans de Sant Cugat, est i oest, nord i sud? Per què no prova l'alcaldessa de viure una temporada al centre, perdó al nucli, i viurà el que hem de patir els habitants nuclears de Sant Cugat.

Li prego que canvi el nom del consell de barri i, si el centre real no ens podem dir Barri del Centre com a mínim Barri Antic o fins i tot Barri Romànic, que en això guanyem Barcelona.


Atentament,

El president, Josep C. Vergés
El secretari, Enric Fontanet

 

Participació