El festival Petits Camaleons torna amb més força i més descentralitzat que mai

L'esdeveniment musical d'"èxit" portarà a més d'una vintena d'artistes i grups de prestigi del país

La presentació de la desena edició de Petits Camaleons s'ha fet al Teatre-Auditori
La presentació de la desena edició de Petits Camaleons s'ha fet al Teatre-Auditori | Sergi Baixas
24 de setembre del 2021
El festival Petits Camaleons de Sant Cugat torna amb més força que mai per celebrar el seu desè aniversari del 24 de setembre al 3 d'octubre. Després d'un any marcat per la pandèmia, el certamen té moltes ganes de tornar a fer vibrar la ciutat i així ha quedat palès aquest matí en una roda de premsa al Teatre-Auditori. L'any passat, malgrat que la majoria de festivals van haver de ser cancel·lats per culpa de la Covid, a Sant Cugat aquest es va poder mantenir amb un format reduït però superant igualment totes les expectatives. 

Segons el director artístic de Petits Camaleons, Albert Puig, la trajectòria d'èxit del festival ha provocat que en les darreres edicions s'estigués arribant al màxim d'afluència. Per això, en lloc d'aplegar més activitats els mateixos dies, s'ha decidit ampliar de tres a deu jornades el festival i obrir-lo a altres llocs de la ciutat. Així doncs, a més a més del Teatre Auditori, també se celebraran concerts al Celler Cooperatiu, a una carpa que s'instal·larà al parc de l'Arboretum, al conservatori Victòria dels Àngels i, en especial, a les escoles de la ciutat.

Malgrat reconéixer que estaran pendents de les mesures del Procicat, es mostren optimistes perquè després d'estiu es pugui gaudir del màxim d'aforament possible, tot i que les mascaretes i les entrades amb seient per evitar grans aglomeracions continuaran sent protagonistes. Puig ha volgut agrair el paper i suport de l'Ajuntament per tirar endavant, una vegada més, aquest festival de música pensat per als més petits i que s'ha convertit en un referent a Catalunya. 

Per la seva banda, la tinència de Cultura, Esther Madrona, ha celebrat la continuïtat d'un festival que "agrada a la gent de Sant Cugat i de tot el país". La republicana aplaudeix que la programació es traslladi a diversos punts del municipi, sigui paritària en qüestió de gènere i a més compti de nou amb la participació de les entitats culturals com a "gran mostra del vessant musical de la cultura popular i tradicional" santcugatenc. "Com si fos un seguici de Festa Major però damunt de l'escenari", ha apuntat el director en un acte que serà acompanyat dels Bastoners, els Diables, els Gausacs i els Caparrots, entre d'altres.

El programa de celebració

Per commemorar el desè aniversari del festival, el cartell d'enguany sota el lema "El dret de les nenes i els nens a la bona música" és més gran que mai. Manel, Doctor Prats, Roba Estesa, Lildami, Suu i Miquel del Roig només són una petita part de tots els artistes i gegants musicals del país que hi participaran. Algunes de les activitats seran gratuïtes amb invitació i altres seran de pagament. Pots consultar tot el programa i reservar la teva entrada, aquí.
 

El cartell del programa pel desè aniversari de Petits Camaleons Foto: Cedida


A més, aquesta edició vindrà acompanyada d'una exposició dels deu anys del certamen que es podrà veure als carrers de Sant Cugat i de la publicació d'un conte infantil (Editorial Nanit) que explicarà als més menuts la història del festival i del camaleó a partir d'un plantejament didàctic i interactiu.