El govern local es mostra «optimista» davant la instal·lació de les pantalles acústiques a Mira-sol

L'objectiu és reduir els nivells acústics de l'AP-7 i B-30 que pateixen els veïns

Vehicles circulant per l'AP-7
Vehicles circulant per l'AP-7 | ACN
09 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:12h

El govern local es mostra "optimista" davant la futura instal·lació de les pantalles acústiques a l'àmbit de Mira-sol per reduir els nivells sonors de l'AP-7 i B-30. Una problemàtica que s'arrossega des de fa anys i que afecta notablement al veïnat. La pròpia tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha explicat durant el Consell de Barri aquest dilluns que s'han "restablert les connexions" amb la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, un fet important ja que és el Ministeri de Foment qui s'ha de fer càrrec d'aquesta obra.

"Són bones notícies", ha volgut subratllar el socialista que confia en la "gran bossa de diners" dels pressupostos generals destinats a actuacions de conservació, rehabilitació de la xarxa viària i millores funcionals de pantalles acústiques dotada de 10,6 milions d'euros. Una partida que a més a més s'ampliarà 14,9 milions més amb l'arribada dels fons del NextGeneration de la Unió Europea.

Soler destaca que això és positiu perquè aquestes inversions dels fons europeus tenen "data de caducitat" i han d'estar licitades abans del 2023 i executades abans del 2025, el que provoca certa pressió per avançar en la materialització del projecte. A més, la tinència de Presidència assegura que des de Foment li han reconegut que els projectes d'apantallament d'Abrera, Molins de Rei i Sant Cugat del Vallès s'han qualificat de "prioritaris". 

Malgrat tot, el socialista també ha admès que no hi ha cap document que reculli aquesta prioritat sent una promesa "poc tangible sense haver-hi res per escrit". No obstant això, assegura que el projecte ja ha estat aprovat a Madrid, però encara està en procés d'arribar a la carpeta de licitacions de la delegació de Barcelona. 

Pel que fa als trams que afecten Valldoreix, apunta que allò serà més "cru". Tot i això, espera que amb l'inici de l'apantallament de Mira-sol s'agafi embranzida per traslladar-ho als punts necessaris de la Vila. En relació amb les possibles expropiacions necessàries per acollir les obres, Soler resta a l'espera de rebre l'escrit final aprovat pel Ministeri però adverteix que res no pararà que la reclamada instal·lació continuï endavant.