«He complert tots els objectius»: Àlex Florensa fa 1.000 km a peu per trencar tabús sobre la drogodependència

El santcugatenc es mostra satisfet d'haver superat aquest repte en solitari

Àlex Florensa creuant sol Catalunya a peu
Àlex Florensa creuant sol Catalunya a peu | Instagram
08 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:01h
"He aconseguit complir tots els meus objectius". Àlex Florensa va tornar aquest 5 de juny a Sant Cugat després de fer més de 1.000 quilòmetres a peu per fer arribar les drogodependències arreu del país. El santcugatenc, acompanyat de tan sols una motxilla, s'ha recorregut tota Catalunya per sensibilitzar sobre les addiccions, deixar clar que es tracta d'una malaltia i portar un bri d'esperança a aquells que potser ja no en tenen.

En declaracions a NacióSantCugat, el fundador del centre d'addiccions Eines de Sant Cugat es mostra satisfet d'haver superat el repte malgrat els hàndicaps i les lesions que s'interposaven enmig del camí. Des de la seva sortida el 17 d'abril, Florensa ha fet un total de 22 xerrades en municipis de les quatre demarcacions catalanes. Alguna inclús de forma virtual en pobles més petits davant la por de la Covid.

Amb un estat físic envejable, assegura que no ha tingut greus molèsties als peus malgrat el miler de quilòmetres que s'ha marcat en poc més de quaranta dies. "El truc està en tractar molt bé els peus des de l'inici. Mantenir hidratats els peus, ungles tallades i mitjons de recanvi perquè no s'humitegin", explica des de l'experiència excursionista.

Malgrat que en un inici tenia previst fer un total de 1.200 km, al final hi ha hagut un tram de la zona central de Lleida que se l'hi ha resistit davant la manca de llocs on poder parlar i d'hotels o hostals on dormir. "El Far West català queda pendent", assegura.

Ja preparat per l'any vinent tot i acabar d'arribar, el santcugatenc confia en que al 2022 podrà fer la ruta Figueres-Alcanar (passant per l'Alt Urgell) acompanyat dels seus pacients com era habitual abans d'arribar la pandèmia i que puguin compartir junts una experiència com aquesta de superació personal.