Successos

Arran assenyala al Viaró i a la Farga sense afinar

Els joves activistes de Sant Cugat denuncien el "racisme, la segregació de gènere i l'homofòbia" del seu model escolar privat

per S.B., Sant Cugat del Vallès | 7 de juny de 2021 a les 10:40 |
Pintades d'Arran a l'escola La Farga | Arran Sant Cugat

Arran torna a assenyalar a Viaró i a la Farga pel seu model educatiu. Segons exposen els joves activistes són centres que promouen "el racisme, la segregació de gènere i l'homofòbia" i denuncien que "la merda no s'amaga a sota les catifes, és tota a les escoles privades de la ciutat". 
  Cal assenyalar que el col·lectiu anticapitalista s'equivoca a l'hora de qualificar-les com a escoles privades, ja que en realitat ambdues són concertades -titularitat privada però finançats amb recursos públics-. Defensors d'una "educació pública, de qualitat i en català", han gravat aquest missatge a les partes dels dos centres amb pintura.

Les vuit escoles concertades de Sant Cugat són l'Avenç, El Pinar, La Farga, el Politècnic, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró. Per altra banda, els vuit centres privats de la ciutat són l'Àgora, Col·legi CreaNova, Escola Superior de Negocis, l'Europa, Gimbernat Formació, Hatikva, Tretzevents i el futur Santa Clara a Valldoreix.


 

Participació