El polèmic artista israelià Karavan, al documental del mes dels Amics de la UNESCO de Sant Cugat

Disponible del 9 al 23 de juny, el documental 'High Maintenance' parla sobre l'artista al darrere de prop de 100 instal·lacions ambientals

Imatge del documental del polèmic artista Dani Karavan
Imatge del documental del polèmic artista Dani Karavan | YT
S.B
06 de juny del 2021
L'associació Amics de la UNESCO de Sant Cugat presenta el documental d'aquest mes, disponible del 9 fins al 23 de juny. Aquesta vegada és el torn de High Maintenance (Alt Manteniment), un llargmetratge que relata la història de l'artista israelià Dani Karavan i la seva capacitat creadora de prop de 100 instal·lacions repartides arreu del món.



No obstant això, Karavan no està ni molt menys satisfet ja que les estructures monumentals que ha creat es deterioren ràpidament igual que ell es va fent gran. A més, el clima polític del seu país el comença a tornar boig quan, de sobte, es veu embolicat en un greu conflicte polític i artístic per la seva última exposició.

Un retrat carregat de sentit de l’humor, sobre un creador amb una sensibilitat única per dotar de vida pròpia els espais urbans i naturals on treballa. El monument d’homenatge al filòsof Walter Benjamin a Portbou parla per si sol i permet copsar la senzillesa de l’art de Karavan en tota la seva magnitud. El documental es pot veure online a través de la pàgina web de l'associació en versió original en anglès i zulu i subtitulada al català. 

La programació, en format virtual 

Així mateix, aquest mes tornen les activitats de la UNESCO Sant Cugat en format virtual per la plataforma Zoom a les 18 h. El 12 de maig arriba Noucentisme i jardins: del fons clàssic al jardí Obra d'Art a càrrec de M.Mercè Compte i Barceló. La segueix Covid-19 i el dret a l'educació, a càrrec de Guiomar Todó i Emma Reverter Barrachina el dia 20. Per últim, la Dra. Maite Cusidó tanca el mes amb L'impacte del càncer de mama a les diferents etapes de la vida, el dia 26.