Els Gausacs no podran aixecar castells per Festa Major

La colla projectarà un vídeo commemoratiu dels 10 anys del primer castell de vuit descarregat

Els Gausacs durant la Festa Major 2018.
Els Gausacs durant la Festa Major 2018. | Toni Curcó
Redacció
03 de juny del 2021
El 25è aniversari dels Castellers de Sant Cugat està encara marcat per la pandèmia. Després d'un any sense castells, la colla també descarta poder-ne fer per Festa Major, un dels moments quan els Gausacs es llueixen més a plaça.

En un comunicat, la colla ha explicat que malgrat els indicadors de la pandèmia fa dies que són positius i esperançadors, els Gausacs no podran tancar pinya en motiu de la Festa Major. No obstant això, els verd Collserola estrenaran un vídeo commemoratiu pels 10 anys del primer 4de8 descarregat.

La colla ja fa unes setmanes que han tornat als assaigs però en grups reduïts de 20 persones, i els adults i la canalla de forma separada. Els protocols de tornada a l'activitat castellera, permeten aquesta mena de trobades, sempre seguint les directrius de seguretat del departament de salut i el Pocicat, però no contemplen encara, la possibilitat de fer castells a plaça.

Els Castellers de Sant Cugat encaraven l'inici d'estiu amb esperances de poder tornar a oferir castells al poble, però finalment per Festa Major es projectarà un vídeo commemoratiu del primer 4de8 descarregat. Serà el dilluns 28 de juny a les 19.30 h a la Casa de Cultura. Els Gausacs volen compartir amb la ciutat la fita del 3 de juliol del 2011 quan la colla va fer el salt als castells de vuit pisos.