GRÀFIC | Es consolida la caiguda paulatina de l'atur a Sant Cugat

Actualment el municipi registra un total de 3.321 santcugatencs a les llistes de l'atur

Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu
Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu | ACN
03 de juny del 2021

L'atur baixa a Sant Cugat per quart mes consecutiu acompanyat de nou per la resta de ciutats del Vallès Occidental i del conjunt del país. La tendència en descens del primer trimestre del 2021 es consolida definitivament, quedant ja lluny el pic d'agost de 2020 amb 3.584 santcugatencs aturats.

 
 

Així doncs, la ciutat vallesana tanca el mes de maig amb 62 aturats menys, rebaixant el nombre total de santcugatencs sense feina a 3.321. Malgrat tot, aquesta dada encara suposa que el 7,94% de la població continuï a les llistes de l'atur. Pel que fa a la comparativa respecte a l'any passat, en un escenari just anterior a la pandèmia, la ciutat en tenia 2.637 (6,3%), el que ha suposat un creixement motivat pel Covid del voltant del 34%.

El comportament d'aquest valor al Vallès Occidental continua sent molt semblant al de les dues capitals vallesanes (Terrassa i Sabadell), encara que al maig s'ha accentuat una mica més per una tònica generalitzada de descens -només Castellar, Gallifa, Vacarisses i Sant Llorenç Savall han experimentat una lleugera pujada-. Així doncs, cal celebrar que a la comarca hi ha més d'un miler de persones menys a l'atur que fa trenta dies; tot i que el còmput global d'afectació encara se situa en un 13,21% del conjunt de la població.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que continuaran treballant per recuperar les xifres d'abans de la crisi sanitària del coronavirus i crear nous llocs de treball, especialment, pels més vulnerables.

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ja va afirmar que l'objectiu és generar "ocupació de qualitat per combatre la precarietat laboral". En aquest sentit, està prevista aquest any la constitució de la Taula d'Ocupació per elaborar una resposta "comuna i transversal".