Cs engega una campanya informativa per aturar el Ragull Centre

Els taronges repartiran tríptics en contra del projecte tal com està plantejat actualment en carpes arreu de la ciutat

Imatge del vídeo de Cs contra el Ragull Centre
Imatge del vídeo de Cs contra el Ragull Centre | YT
03 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:38h

Cs engega des d'aquest mateix dijous 3 de juny una campanya informativa per aturar el Ragull Centre. Els taronges repartiran tríptics a la ciutadania en carpes ubicades arreu del municipi i faran una forta difusió mediàtica a través de les xarxes socials per posar fre a la projecció del nou complex, com a mínim tal com està plantejat actualment, al barri de Monestir-Sant Francesc.


Malgrat que l'equip de govern ja s'ha mostrat partidari de discutir qualsevol punt del plantejament per buscar consens, en una roda de premsa, els regidors de Cs esgrimeixen dues "línies vermelles innegociables": l'alçada de 10 plantes més una i la promoció d'equipaments municipals que reverteixin en el veïnat (com una piscina o un CAP). A més, també posen el focus en tractar d'evitar la forta competència que generaria un macrocentre comercial de 3.500 metres quadrats pel comerç local del barri. 

Alhora també insisteixen en el perill que suposa perdre part del sòl industrial del polígon de Can Magí per construir habitatges, podent-se derivar un efecte crida per l'abandonament de l'activitat de la resta d'indústries de la zona. Tal com ha explicat el portaveu Aldo Ciprián, des de la seva formació també són partidaris de la construcció de més habitatge de protecció oficial, però HPO "digne". Consideren que hi ha altres punts del municipi amb sòl terciari com a l'àmbit de Can Mates que podrien ser requalificats per acollir més vivenda social. 

Desmenteixen les acusacions del tripartit d'haver presentat una forta oposició al planejament per motius electoralistes i celebren que ara "estiguin fent marxa enrere" degut a la pressió social que s'han trobat. Cs ja ha anunciat que presentaran al·legacions perquè la nova centralitat no tiri endavant tal i com està plantejada actualment i reclamen que es tingui en compte la participació del veïnat i de l'oposició que fins ara, diuen, han estat "menystinguts".