universitats

La UIC de Sant Cugat cedirà espais per fer la selectivitat

Les PAU se celebraran del 8 a l'11 de juny

per ACN / A.M, Sant Cugat, Catalunya | 3 de juny de 2021 a les 12:00 |
UIC Sant Cugat. | Cedida
Dues universitats privades cediran per primer cop espais per fer la selectivitat i així mantenir les mesures anticovid. Una d'elles és la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) de Sant Cugat i l'altre la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Les PAU se celebraran del 8 a l'11 de juny i acolliran uns 40.000 estudiants i als centres de les universitats privades hi aniran alumnes de l'àrea metropolitana de Barcelona. El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha explicat a l'ACN que l'objectiu és mantenir la descentralització dels tribunals i reduir la mobilitat de l'estudiantat en el context de pandèmia. Aquestes se sumen a les universitats públiques i es mantindran també instituts de secundària, però menys que l'any passat. Amb tot, les mesures de prevenció seran molt similars a les del 2020.


Ribas ha explicat que s'han adaptat "totes les condicions de seguretat i protecció necessàries" per garantir la seguretat contra la covid tant d'aquestes estudiants com dels 5.000 membres implicats en la realització dels exàmens.

Es mantindrà l'obligatorietat de la mascareta, les entrades esglaonades i diferenciades, la ventilació a les aules i la distància personal. Aquesta darrera però tindrà un petit relaxament i es passarà dels 2,5 metres entre persones als dos metres, fet que permetrà que alguna aula aculli algun estudiant més.


Un altre dels aspectes que es manté és la descentralització de les seus per fer l'examen. L'any passat es van triplicar els municipis de Catalunya que acollien tribunals i enguany es mantindrà aquesta mesura. La finalitat és la mateixa: "Evitar la mobilitat de l'estudiantat i distribuir-lo", ha indicat Ribas.

 

Participació