medi ambient

L'Ultra Clean Marathon passarà per Sant Cugat aquest dissabte, Dia Mundial del Medi Ambient

Un dels projectes pels quals es pot participar és la Via Verda del Vallès Sant Llorenç - Collserola, impulsada per l'Adenc

per NacióSantCugat, Sant Cugat | 31 de maig de 2021 a les 12:52 |
Imatge de l'Ultra Clean Marathon de l'any 2019 | UCM
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest dissabte, 5 de juny, se celebrarà una nova edició de l'Ultra Clean Marathon (UCM), amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Enguany gran part del recorregut d'aquesta modalitat esportiva i mediambiental passarà pel terme municipal de Sant Cugat.


L'UCM consisteix en una marató de plogging, és a dir, de córrer retirant residus abandonats als espais naturals per on es passa. S'organitza per equips, que han de recórrer la cursa sencera però es poden repartir els diversos trams fent relleus, sempre que en tot moment hi hagi, com a mínim, dos components de l'equip corrent alhora.

En total el recorregut té 60 quilòmetres: sortirà de Terrassa i arribarà al Moll de Marina, entre el Port Olímpic i la platja de la Barceloneta. Després de la sortida de Terrassa (prevista a les 7 hores del matí), l'itinerari travessa la Serra de Galliners pel Camí dels Monjos fins a Rubí i Sant Cugat, endinsant-se al Parc de Collserola fins al cim del Tibidabo, i baixa fins a la vall del Riu Besòs fins a la desembocadura. A Sant Cugat, l'UCM acabarà el tram 2, de 23 quilòmetres, al Parc de la Pollancreda.


A més, entre les 10 i les 13 h es durà a terme una acció de neteja al Pi d'en Xandri i es muntarà un espai de joc per a infants i famílies amb materials de tota mena. L'espai també inclourà una zona dedicada a l'educació ambiental amb guies de flora i fauna. 

Pel que fa als aspectes tècnics, no hi haurà senyalitzacions de plàstic, els tracks seran en format digital, prevaldran els accessos amb transport públic i es farà ús d'ampolles o gots reutilitzables en els avituallaments, que seran ecològics i de proximitat. El track i els punts d'avituallament es poden consultar a la web de l'UCM.

 
Els equips participants es vinculen amb una de les ONG ambientals que treballen restaurant hàbits, protegint espècies... cadascun tria aquella causa ambiental per la qual corren, i es comprometen a aportar 600 euros a través de la inscripció. Un dels projectes pels quals es pot participar és la Via Verda del Vallès Sant Llorenç - Collserola, impulsada per l'Adenc, i en la qual s'inclouria l'espai de l'antic camp de golf de Can Sant Joan.

L'UCM està impulsada per la Xarxa de Conservació de la Natura, l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis per on transcorre, a més del suport de les empreses BBVA i Urbaser.

 

Participació