La santcugatenca Adriana Ranera, convocada amb la selecció espanyola sub-17 femenina de futbol

La convocatòria tindrà lloc del 31 de maig al 3 de juny

Adriana Ranera és jugadora de l'equip juvenil del FC Barcelona.
Adriana Ranera és jugadora de l'equip juvenil del FC Barcelona. | Cedida
SantCugatCreix
28 de maig del 2021
La futbolista santcugatenca Adriana Ranera Casanovas Adri, de 15 anys, ha estat convocada per la selecció espanyola sub-17 femenina a una convocatòria que tindrà lloc del 31 de maig al 3 de juny a l'Alfàs del Pi (Alacant). Aquesta és la primera vegada que Adri, formada en la secció de futbol del Junior FC, forma part d'una convocatòria d'un combinat estatal. Ranera, que juga de defensa central, és una de les 4 futbolistes del FC Barcelona que ha cridat el seleccionador espanyol Kenio Gonzalo, d'una llista de 24 futbolistes.

Adriana Ranera compleix un somni: "Me'n vaig assabentar que m'havien convocat pels molts missatges que vaig rebre al mòbil de companyes i entrenadors. Sempre havia pensat que em faria molta il·lusió poder-hi anar, i ara hi aniré. Estic molt contenta i il·lusionada. Encara no m'ho crec. És un somni fet realitat".

Aquesta està sent la primera temporada d'Adriana Ranera al FC Barcelona, on juga a l'equip juvenil i, fins i tot, ha arribat a entrenar amb el segon equip, de la 2a Divisió nacional. El Barça juvenil ocupa ara mateix la 3a posició amb 25 punts, a 2 punts del CD Sant Gabriel i a 3 punts del RCD Espanyol. Abans de fitxar pel conjunt blau-i-grana va jugar un curs al CF Damm. "El que m'està passant és molt bo. Primer em fitxa el Barça i ara em convoca la selecció espanyola", assegura.

Adriana Ranera, filla de l'expresident del Junior FC, Miki Ranera, va començar a jugar a futbol al Junior FC, als 6 anys, en la categoria de prebenjamí. També va defensar els colors blau-i-negre en les categories benjamí, aleví i infantil -sempre jugant amb nois- i, després, ja es va incorporar al CF Damm.

Amb la selecció catalana sub-12 femenina va caure en les semifinals del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de Futbol 8, que es va jugar del 21 al 23 d'abril del 2017 a Madrid. El 2020 també va disputar l'estatal de seleccions territorials amb la selecció catalana sub-15, però el coronavirus va acabar suspenent la fase final d'aquesta competició. Adri estudia 4t d'ESO a l'escola Avenç de Sant Cugat.