coronavirus

Un de cada tres santcugatencs ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid

Els indicadors epidemiològics a la ciutat continuen caient en picat

per Sergi Baixas, 27 de maig de 2021 a les 11:44 |
Una sanitària vacunant. | Salut

Un de cada tres santcugatencs ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. En total, 31.529 veïns (el 34% de la població) han estat subministrats d'una de les dues injeccions necessàries, mentre que 11.692 ja totes dues. El final comença a entreveure's.

El ritme de vacunació accelerat i l'arribada de la calor també ha fet desplomar els indicadors epidemiològics fent que, a principis de setmana, el risc de rebrot caigués per sota dels 100 punts per primera vegada des del passat mes d'agost. A dia d'avui, segons dades del Departament de Salut, aquest índex es situa en 87 punts, mentre que el risc de transmissió es troba en 0,75. Cal recordar que aquesta dada ha d'estar per sota d'1 si l'objectiu és controlar l'evolució de la pandèmia.


 

Evolució del risc de rebrot a Sant Cugat des de l'inici de la pandèmia Foto: Departament de Salut


No obstant això, cal assenyalar que en les tres darreres setmanes s'han mort quatre persones arran de la pandèmia, elevant el nombre total de víctimes mortals locals a 232. Per altra banda, encara hi ha 5 persones ingressades als centres sanitaris de la ciutat.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació