1 de 10
Nova legislatura

Garriga entoma la cartera de Cultura amb l'encàrrec de treballar per a la reconstrucció del sector

La republicana ha agafat el relleu de la fins ara consellera, també de Sant Cugat, Àngels Ponsa (Junts)

La consellera de Cultura sortint, Àngels Ponsa, i l'entrant, Natàlia Garriga, fent el traspàs de carteres. | ACN / Maria Asmarat
per NacióSantCugat, 26 de maig de 2021 a les 19:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La fins ara consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha traspassat, visiblement emocionada, a Natàlia Garriga la cartera de Cultura a la seu del Departament. Ambdues veïnes de Sant Cugat, s'han abraçat a les portes del Departament i Ponsa li ha regalat una bossa i una mascareta amb el lema "més cultura". I és que precisament la reactivació del sector cultural català, és l'encàrrec que té la nova consellera. 


Garriga ha assegurat que per a la consellera és "irrenunciable" arribar al 2% del pressupost de la Generalitat en Cultura. "S'ha de treballar pel pressupost de l'any que ve perquè s'implementi un grau major del percentatge que hauria de ser i que hem pactat tots", ha manifestat. Així mateix, ha destacat que el president, Pere Aragonès, li ha encarregat treballar "des de ja per a la reconstrucció del sector". Ponsa ha assegurat que és "un traspàs simbòlic" perquè la nova consellera sap que sempre estarà a la seva disposició. El nou secretari general del Departament és Jordi Foz.

Garriga ha agraït a Ponsa i el seu equip "per aquests darrers mesos tan complicats que han hagut de gestionar en aquest sector que ha patit tant". També ha donat les gràcies a Aragonès per la confiança: "M'ha encarregat que treballem des de ja per la reconstrucció del sector". La nova consellera ha assegurat que estar al Departament de Cultura és "com tornar a casa. He estat aquí molts anys i hi ha molts bons equips".


La consellera republicana ha reconegut que li preocupen molts sectors de la cultura, tot i que recorda que han patit molt les sales de concert. "Han patit tots moltíssim i ells ho saben, nosaltres estàvem a Economia i estàvem intentant ajudar al màxim a la consellera Ponsa i el seu equip i hem viscut dia a dia l'aturada i l'obertura". Confia que amb aquest estiu "arribi l'aire i l'oxigen que tothom necessita".

Nou mesos molt intensos 


La consellera sortint, Àngels Ponsa, ha assegurat que els nou mesos que ha estat al capdavant del Departament han estat "molt intensos". Així mateix, ha apuntat que ha estat un període "difícil" pel sector, que encara "no ha superat" la situació derivada de la pandèmia.

"És un traspàs simbòlic perquè la consellera Garriga sap que em tindrà sempre a la seva disposició", ha dit Ponsa. Visiblement emocionada, la consellera sortint ha assegurat que ha estat un "dia d'emocions", on s'ha acomiadat dels treballadors que han estat amb ella durant aquest temps. "Ens retrobarem on la cultura i el país es trobin", ha dit.

Qui és Natàlia Garriga? 

Igual que Ponsa, Natàlia Garriga és de Sant Cugat. Va néixer al 1969, és llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, màster en funció directiva a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, té un postgrau de comptabilitat per a advocats, Facultat Empresarials Universitat de Barcelona, va estudiar finances per a directius a ESADE, i té un curs sobre habilitats per a rendibilitzar inversions d'ESADE.

En l'àmbit professional, abans d'arribar a la direcció de Serveis de Vicepresidència, Garriga ha estat professora de la Universitat Oberta de Catalunya en el curs d'introducció al dret dels estudis d'economia i empresa, va ser responsable tècnica a la Secretaria de Coordinació Interdepartamental al 2004, va exercir de cap de gabinet del mateix càrrec, i al 2006 va ser responsable tècnica a la Direcció General de Coordinació interdepartamental. Poc després, al 2007, va ser la gerent de l’Institut Català de les Empreses Culturals, càrrec que va ostentar fins el 2016. 

 

Participació