La cultura torna aquest estiu a Sant Cugat amb una seixantena de propostes a l'aire lliure

El programa 'Sant Cugat al Descobert' recull 17 programes culturals amb música moderna, clàssica, arts escèniques, arts visuals, itineraris guiats i tallers

Presentació del Sant Cugat al Descobert 2021.
Presentació del Sant Cugat al Descobert 2021. | Anna Mira
26 de maig del 2021
Actualitzat el 28 de maig a les 15:51h
La cultura torna amb més força que mai a Sant Cugat. Després de l'estiu passat amb una programació adaptada a la pandèmia, enguany el festival cultural d’estiu Sant Cugat al Descobert arriba amb un programa de 60 activitats en 15 espais a l’aire lliure. Des del 5 de juny i fins al 26 de setembre, la ciutadania podrà gaudir de 17 programes culturals amb música moderna, clàssica, arts escèniques, arts visuals, itineraris guiats i tallers i reforça els continguts adreçats al públic familiar i jove. 


Durant la presentació del festival, aquest dimecres al migdia al Claustre del Monestir, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha volgut agrair el treball conjunt entre l'administració i les enitats amb formats de col·laboracions i coproduccions. 

Madrona també ha destacat que el Sant Cugat al Descobert del 2021 serà paritari, "és molt important que demostrem que les dones també podem pujar als escenaris". A més a més, alguns dels espectacles també tractaran temàtiques feministes. 

Pel que fa a les mesures sanitàries, tots els actes estan organitzats d’acord amb l’actual normativa de seguretat del Procicat que contempla la restricció del 70% aforament dels espais; espais a l’aire lliure (escenari + pati de cadires) tancats en el seu perímetre; accés del públic amb entrada, invitació o registre previ; cadires a distància de seguretat i públic amb mascareta. 

Les novetats del 2021

- Insòlit: una nova aposta musical de l’Oficina Musical La Pua amb concerts en espais singulars com ara el terrat del Casino la Floresta o sota el pont del Pg. Mare de la Font, a Volpalleres. Concerts amb estils musicals frescos i urbans, que han estat impulsats a través dels pressupostos participatius.

- L’Artimanya Jove i l’Artimanya Familiar: tallers i activitats lúdiques dirigides especialment al públic jove (de 12  a 18 anys)  i a les famílies (amb infants de més de 5 anys). Es tracta d’una programació impulsada amb els Pressupostos Participatius, que tindrà lloc als jardins del Monestir.

- Això s’acaba: petit festival d’Arts Visuals que se celebrarà al Centre d’Art Maristany amb itineraris urbans, visites a exposicions, conferències performatives i un concert per petit format al terrat.

- Itinerari sensorial: una activitat autoguiada proposada per Reconnecta Natura al Parc Central. Un itinerari de benestar on desaccelerar el pas i realitzar activitats senzilles per reconnectar amb nosaltres mateixos i la natura que ens envolta.

Les activitats tradicionals 

- STQ BLACK: que organitza Sotasons, en col·laboració amb l’Ajuntament, i que presenta una àmplia oferta d’activitats que basculen entorn dels estils musicals soul, funk, jazz, gospel i la cultura urbana.

- 12a edició de NITS DE MÚSICA AL CLAUSTRE: el Festival de Música de Cambra amb 4 concerts, 3 dels quals són de formacions configurades íntegrament per dones i que recupera actuacions de formacions nombroses com ho serà el de la Coral Sant Jordi.
 

Presentació de la programació cultural per l'estiu a Sant Cugat. Foto: Anna Mira



- 5a edició de VINCLES: amb 3 concerts que organitza La Pua Oficina Musical on combina grans artistes de l’escena catalana: Elena Gadel &Marta Robles, Pau Vallvé, Clara Peya, amb acompanyats de músics locals.

- 3a edició del FESTIVAL CONTRATEMPS: co-organitzat pel Col·lectiu de Música Antiga de Sant Cugat i l’Ajuntament, dins de Viu la Clàssica, amb una àmplia oferta per a públics diversos: concerts, taules rodones divulgatives, òpera, un espectacle familiar i classes magistrals.

- + CLÀSSICA: amb  4 concerts de cambra, lied, coral i orquestra que arrodoneix la proposta de música clàssica de la ciutat, dins del Viu la Clàssica. N’hi haurà 2 protagonitzats per entitats santcugatenques (Quartet Corda Orquestra Simfònica Sant Cugat i  Orquestra Diletant Catalunya). La Coral Cantiga retrà un homenatge al santcugatenc Joan Fibla, cantaire del cor, desaparegut l’any passat per covid.

- 17a edició de LECTURES A LA FRESCA: organitzades pel Amics de Pedra i Sang, en col·laboració amb l’Ajuntament, que enguany ha programat un musical inspirat en Collserola, un cabaret literari que homenatja les vetllades anarco-feministes del Paral·lel als anys 30 i una revisió en clau feminista d’una obra teatral “Les espardenyes de cal Roc”, situada en el Sant Cugat de la república.

- 3a edició de A TELÓ OBERT: que organitza Teatre a l’Ombra en col·laboració amb l’Ajuntament. Aquest cicle de teatre a l’aire lliure, sense equips tècnics,  representarà, en diferents parc i jardins de la ciutat, la comèdia clàssica de Plaute “La comèdia de l’olla”.

- TRADICIÓ ENTRE CAPITELLS: conjuga el concert a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell i la lectura dramatitzada “El màrtir Cugat” escrita pel santcugatenc Josep M. Jaumà. Ho organitzen l’Entitat Sardanista de Sant Cugat i els Companys d’en Cugat, en col·laboració amb l’Ajuntament.

- 5a edició de CINEMA I ESTRELLES:que programarà pel·lícules aptes per a tots els públics: animació, acció futurista, comèdia i que es programarà als districtes.

- ITINERARIS GUIATS: que organitzen l’Oficina de Turisme i Museus de Sant Cugat, per tal de conèixer el patrimoni arquitectònic del Monestir i les costums de l’antiga comunitat monàstica. També hi ha itineraris i una conferència vinculats a l’exposició “Vila de Sant Cugat, 900 anys. De 1120 al futur”. 

Sant Cugat al Descobert by naciodigital on Scribd