El Consell Comarcal insereix en l'àmbit laboral o formatiu un 20% dels joves atesos durant el 2021

El programa Referents d'Ocupació Juvenil ha atès 156 joves en el primer quadrimestre de l'any

El programa Referents d'Ocupació Juvenil ofereix assessorament i oreintació laboral i formativa.
El programa Referents d'Ocupació Juvenil ofereix assessorament i oreintació laboral i formativa. | Cedida
Redacció
30 de maig del 2021
Amb l'objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves cap al sistema educatiu, laboral i/o ocupacional, el programa Referents d'ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha atès 156 persones durant el primer quadrimestre del 2021. D'aquestes, un 20% ha aconseguit trobar feina o formació. 

Les atencions s'han dut a terme en coordinació amb els Serveis Locals d'Ocupació i amb els Serveis de Joventut d'alguns municipis. El programa ha permès implementar tutories individuals d'informació, assessorament i orientació, així com accions grupals en modalitat presencial i telemàtica. 

L'atenció directa en format presencial es realitza des dels municipis de Sant Cugat, Castellar, Sant Quirze, Badia del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Castellbisbal i Vacarisses. Les persones joves interessades a rebre aquest assessorament poden ser derivades des de diferents agents, professionals i/o entitats, com ara educadors socials i docents. El programa compta amb el finançament del SOC, el Ministerio de Trabajo, Economia Social i el Fons Social Europeu.