El Teatre-Auditori s'omplirà d'espectacles amb el nou programa «Escoles a Escena»

11 espectacles i 4 propostes participatives amb l'alumnat dels centres educatius de la ciutat com a protagonistes

Roda de premsa al vestíbul del Teatre-Auditori
Roda de premsa al vestíbul del Teatre-Auditori | Aj. Sant Cugat
25 de maig del 2021

11 espectacles i 4 propostes participatives ompliran el Teatre-Auditori de màgia pel gaudir dels alumnes dels centres educatius santcugatencs. En el marc del programa "Escoles a Escena" -i amb la col·laboració del Patronat d'Educació- s'oferirà una àmplia oferta d'arts escèniques i musicals a escoles bressol, infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de tots els centres públics, concertats i privats del municipi.

Una programació que neix des de la "col·laboració transversal" i les "sinergies" amb diversos sectors de la ciutat per poder presentar propostes d'alta qualitat de diferents disciplines artístiques, que acompanyin a la reflexió i amb perspectiva de gènere. Així doncs, titelles, concerts, obres teatrals, dansa i circ, trepitjaran l'escenari per il·luminar les ments dels més joves; de la mà de companyies de renom d'arreu de l'estat i d'una gran trajectòria professional.

Un esdeveniment que busca igualar o superar les xifres de l'anterior edició prepandèmia -que va comptar amb la participació de més de 15.000 alumnes- i que, en paraules de la tinència d'alcaldia de Cultura Esther Madrona, pretén reivindicar aquests equipaments com a espais segurs de la Covid i "recuperar" l'activitat cultural. "No podem entendre l'art i l'educació com a dos conceptes deslligats. L'escola no són només quatre parets; anar al teatre també és educar", ha afegit la regidora d'Educació Pilar Gorina.

El programa també compta amb la proposta dels quatre espectacles participatius "Som Protagonistes", on els principals actors i actrius són els infants de cada cicle educatiu: la cantata infantil, el concert Cantània, el musical nadalenc Scrooge i les coreografies del Mapa de Ball. 

Tal com han explicat les tècniques del consistori vallesà, per tal de maximitzar l'experiència cultural i el seu aprofitament, cada proposta escènica vindrà complementada per una guia didàctica que facilitarà a l'alumnat la comprensió de l'espectacle i els valors transmesos amb l'objectiu d'educar la seva sensibilitat i predisposar-los a convertir-se en futurs espectadors. 

El professorat de cada centre santcugatenc -públic, concertat o privat- serà el responsable d'escollir entre els espectacles proposats per assistir al Teatre-Auditori. També podrà valorar i triar la participació del seu alumnat en algun dels projectes participatius que s'ofereixen.