El risc de rebrot a Sant Cugat cau per sota de 100 punts per primera vegada des de l'agost de 2020

Més de 30.495 veïns la ciutat ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna

Nens al carrer, després de sis setmanes de confinament
Nens al carrer, després de sis setmanes de confinament | Sergi Baixas
24 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:15h


Ritme de vacunació accelerat i l'arribada de la calor. Dos factors claus que avui permeten donar una notícia excel·lent. El risc de rebrot a Sant Cugat cau dels 100 punts (90) per primera vegada des de fa gairebé 10 mesos, quan el passat 24 d'agost en registrava 87 punts.
 

Evolució del risc de rebrot a Sant Cugat des de l'inici de la pandèmia Foto: Departament de Salut


Els indicadors epidemiològics de la ciutat s'estan desplomant i el risc de transmissió se situa en 0,77. Cal recordar que per tenir controlada l'evolució de la pandèmia aquesta dada s'ha d'ubicar per sota d'1. Fa tan sols dues setmanes, Sant Cugat formava part del rànquing de les 20 ciutats catalanes amb els índexs de Covid més alts.

Tot plegat es deu al bon ritme de vacunació que està experimentat la població santcugatenca amb més de 30.500 veïns que ja han rebut, com a mínim, la primera dosi la vacuna anti-Covid, més del 32% de la població. No obstant això, cal assenyalar que en les tres darreres setmanes s'han mort quatre persones arran de la pandèmia, elevant el nombre total de víctimes mortals locals a 232. Per altra banda, encara hi ha 9 persones ingressades als centres sanitaris de la ciutat.