Protesta sentència 1-O

Sant Cugat i Valldoreix demanen la nul·litat del judici d'en Guillem, el noi de la dessuadora taronja

Les dues administracions locals també condemnen els abusos policials i l'arbitrarietat de la causa

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès | 20 de maig de 2021 a les 17:44 |
En Guillem sortint de la Ciutat de Justícia amb la seva advocada d'Alerta Solidària després del judici | ACN

Guillem Padilla, el noi de la dessuadora taronja detingut durant les protestes per la sentència de l'1-O, rep el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat i de l'EMD de Valldoreix.
Ambdues administracions locals se solidaritzen amb el veí de la Vila i condemnen la "detenció injustificada i desproporcionada" que va patir, en el seu moment, com a menor d'edat. Padilla va presentar una querella per males praxis durant la seva custòdia, desestimada en primer moment per l'Audiència de Barcelona, però que ara ha estat admesa a tràmit pel Tribunal Constitucional.En el mateix sentit, també denuncien els "abusos, l'arbitrarietat policial de la causa i la injustícia d'una acusació pel simple exercici del dret a protesta i manifestació". Per tot plegat, demanen l'anul·lació de la causa i, en tot cas, la nul·litat del judici.


Els tres partits polítics proposants de la moció -JxSTC, ERC i la CUP- convergeixen ambdues administracions locals en la "falsedat de les acusacions, el muntatge policial i la causa general contra l'independentisme que aprofundeix en la repressió i la venjança". Per la seva banda, també apunten que l'objectiu de l'Estat espanyol és infondre sentències "alliçonadores" per desactivar la resposta social a les injustícies.

En contraposició, el regidor de Cs, Sergio Bláquez ha recriminat l'escrit "ple d'incorreccions, falsedats o mitges veritats" i ha assegurat que la moció s'ha elaborat per "instrumentalitzar el cas per a uns objectius polítics específics". Així doncs, els taronges han votat en contra.


Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha exposat que la moció "arriba tard" sobre uns fets vistos per sentència. El socialista ha reivindicat el seu "profund respecte cap a l'estament judicial" i ha confessat que ha parlat amb els pares del santcugatenc per expressar-los la solidaritat del seu partit i la confiança que "tot s'ajusti a llei", traslladant-los també el seu sentit de vot en abstenció.

 

Participació