Cultura

La Cercavila d'Escoles resisteix a la pandèmia i s'adapta en format d'exposició

La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins el dia 5 de juny

per Cristina Gómez, Sant Cugat | 20 de maig de 2021 a les 12:28 |
L'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, han visitat l'exposició. | Cristina Gómez
Tot i que la Cercavila d'Escoles no podrà celebrar enguany els seus 14 anys amb la tradicional passejada de figures pels carrers de la ciutat, els Geganters de Sant Cugat l'han transformada en una exposició que es pot veure a la Casa de Cultura fins al 5 de juny. La mostra recull les figures festives d'alguns centres del municipi i els dibuixos que els nens i nenes de cada escola han fet sobre aquestes.

Presents a l'exposició, l'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, han seguit el recorregut de la mostra de la mà de la responsable del Projecte Escoles, Eva Tataret. 

 

Alguns dels dibuixos que els nens i nenes de les escoles de Sant Cugat han dibuixat de les seves figures festives. Foto: Cristina Gómez


"Aprofitant l'exhibició, posem en valor que gairebé totes les escoles hagin contribuït en aquest projecte i que moltes d'aquestes, ja fa anys que hi participen" ha afirmat Ingla, afegint que "quina millor manera de garantir i mantenir la cultura popular que començar des de les escoles". 


Per la seva banda, Tataret ha valorat molt positivament l'evolució de la Cercavila d'Escoles durant aquestes vuit edicions. "A la primera cercavila que vam fer l'any 2007, només vam comptar amb sis centres, alguns dels quals no eren de la ciutat. A l'última cercavila, un total de 15 centres de Sant Cugat van participar-hi amb les seves figures. L'evolució i implicació de les escoles ha estat molt bona" ha sentenciat. Ara, la colla gegantera espera poder celebrar amb normalitat la pròxima cercavila prevista pel 2023. 


 

 

Participació