Torrent presenta «Pegasus» a Sant Cugat: «Espanya ha perseguit la dissidència política»

El nou llibre "Pegasus" fa referència al nom del software espia que va intervenir el seu telèfon quan era president del Parlament de Catalunya

Roger Torrent i l'alcaldessa Mireia Ingla, durant la presentació del llibre Pegasus
Roger Torrent i l'alcaldessa Mireia Ingla, durant la presentació del llibre Pegasus | Sergi Baixas
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:20h

L'expresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha visitat aquest dimecres Sant Cugat per presentar el seu últim llibre "Pegasus" juntament amb l'alcaldessa Mireia Ingla i l'exsenador Bernat Picornell. "Un llibre que seria una molt bona novel·la policíaca si no fos perquè el què es relata és real", ha assenyalat aquest últim lamentant la "causa general contra l'independentisme" i "assumint-ne la repressió".

Pegasus és el nom del software espia, desenvolupat per la companyia israeliana NSO -que només poden comprar governs i policies-, que va intervenir el telèfon de Torrent, la segona autoritat de Catalunya, l'any 2019. Un programa que està a disposició exclusiva dels estats per combatre el crim i el terrorisme.

Sota els arcs del Celler Modernista, el republicà ha fet referència a la seva obra, escrita com a dietari, on parla sobre la "maquinària conspiradora i corrupta que posa en marxa la lluita pel poder", traient el vel als mecanismes subterranis de l'actual guerra internacional pel control de la informació. Una violació a la seva intimitat que s'emmarca en una "persecució il·legítima contra l'independentisme", ha denunciat Torrent assegurant que "Espanya ha perseguit la dissidència política". En aquest sentit, ha apuntat que "un democràta espanyol hauria de voler que es depuressin totes les responsabilitats davant d'una situació d'espionatge polític" lamentant que en el seu cas, per exemple, "la Fiscalia no s'ha mogut ni un pèl" en contraposició a altres ocasions.

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcaldessa Mireia Ingla, és "molt bèstia" veure als companys de partit tancats a la presó només perquè un Estat estigui intentant aturar un moviment. Ingla ha reconegut que la "repressió ens marca" però també considera que aquesta ha "polaritzat" Catalunya i que "això no ens ajuda a avançar". "La repressió no només fa mal a l'independentisme sinó al conjunt del país", ha remarcat.  

A la presentació també hi han assistit els membres d'ERC de l'equip de govern santcugatenc i el delegat del govern Juli Fernàndez.