La zonificació escolar de Sant Cugat torna a debat: Ingla respon a les crítiques de «ciutat cotxista»

Una família ha denunciat que se'ls obliga a fer 75 quilòmetres a la setmana per portar les seves dues filles a l'escola, tenint-ne una a menys de 500 metres de casa

Primer dia de la prova pilot de Bicibús a l'escola Pi d'en Xandri de Sant Cugat.
Primer dia de la prova pilot de Bicibús a l'escola Pi d'en Xandri de Sant Cugat. | Anna Mira
Redacció
19 de maig del 2021

"Oi tant que hi treballem per a escoles de proximitat". Amb aquestes paraules l'alcaldessa Mireia Ingla responia a l'article d'opinió publicat per aquest mitjà de l'activista per una mobilitat sostenible Jaume Valldeperas. Sota el títol "Cotxisme escolar", aquest veí de Sant Cugat denunciava que l'Ajuntament els obligava a fer 75 quilòmetres a la setmana per portar les seves dues filles a l'escola, tenint-ne un centre escolar a menys de 500 metres de casa. 

La republicana ha explicat en el programa Línia Directade Cugat Mèdia que el Servei d'Educació de l'Ajuntament i la mateixa regidora d'Educació, Pilar Gorina, s'han posat en contacte amb la família en més d'una ocasió per mirar de gestionar la problemàtica. L'alcaldessa recorda que la ciutat funciona amb la zonificació de dos àmbits escolars per a canalitzar el flux d'alumnes en un municipi "tan gran i extens" determinant-se els punts per proximitat que obtenen les famílies per a les preinscripcions escolars. 

"Jo empatitzo molt amb aquesta família perquè realment genera neguit haver escollit una escola i haver-te organitzat d'una manera; ha reconegut, tot seguit matisant: "però la realitat és la que és". No obstant això, es remet al procediment establert de la ciutat i es mostra convençuda que quan comencin a anar a l'escola les seves filles estaran "molt bé i molt contentes del centre que els ha tocat". 

Per la seva banda, des d'AFES Sant Cugat apunten que "sol·licitar escoles properes al domicili no és triar escola" i apunten que el barem de puntuacions queda desfigurat amb dues zones tan àmplies. L'entitat adverteix que cal una reforma del sistema de zonificació.