1 de 10
Societat

«Escull el teu estiu»: els joves, protagonistes de l'oferta d'activitats d'estiu 2021 a Sant Cugat

L'Ajuntament destinarà 100.000 euros d'ajudes perquè infants i adolescents gaudeixin dels casals i tallers

D'esquerra a dreta, el regidor d’Esports, Francesc Carol; la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona; la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert; la regidora d’Educació, Pilar Gorina; la regidora de Joventut, Alba Gordó, i el regidor de Joventut, Marco Simarro. | Cristina Gómez
per Cristina Gómez, Sant Cugat | 18 de maig de 2021 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest estiu, Sant Cugat comptarà de nou amb una àmplia oferta de casals i activitats d'estiu destinades a infants i joves. Així ho ha presentat Esther Madrona, tinència d'alcaldia de Cultura i Núria Gibert, tinència d'alcaldia de Drets Socials, aquest matí en roda de premsa amb el programa Escull el teu estiu. A l'acte hi ha assistit també els regidors de Joventuta, Marco Simarro i Alba Gordó, el regidor d’Esports, Francesc Carol i la regidora d’Educació, Pilar Gorina.

Madrona ha destacat que la principal novetat d'enguany és la unificació de l'oferta per a joves d'entre 12 i 17 anys. "Els joves han estat un dels col·lectius més afectats per aquesta crisi i per l’aturada del ritme vital. Per això teníem moltes ganes d'oferir unes activitats d’estiu fetes a mida per a ells i elles. En definitiva, aconseguir que poguessin socialitzar-se en un espai segur i responsable i que seguissin formant-se al llarg de l’estiu" ha afirmat. 


D'una banda, el programa presenta un seguit de propostes creatives amb tallers de cuina, Tik Tok, tecnologia i ritme que es faran al Casal Torreblanca, i activitats d'art a la Casa Aymat, Can Quitèria i el Centre d'Art Maristany. Per la seva banda, també s'ofereixen activitats esportives lúdiques i recreatives com BTT, senderisme o piscina amb l'objectiu de fer arribar l'esport als joves i aprofitar les zones verdes que brinda la ciutat. Als Espais Joves de la Floresta i de les Planes també es duran a terme propostes diverses. 

Pensades per a infants de P3 fins a 1r d'ESO, l'OMET organitza vuit activitats esportives dividides per franges d'edat entre els mesos de juny, juliol i setembre. Aquest any, tenint en compte la celebració de les olimpíades a Tòquio, tindran els Jocs Olímpics com a fil conductor. 


La republicana ha afegit que "seguim treballant amb el Pla Educatiu d'Entorn", que organitza tallers de suport a la tasca escolar destinats a alumnes de 1r i 2n d'ESO i el Casal d'acollida per a l'alumnat nouvingut d'entre 12 i 16 anys. Per últim, el Museu i l'Auditori oferiran activitats puntuals durant l'estiu relacionades amb el patrimoni, el Monestir i el claustre, i visites guiades per les instal·lacions del teatre.

Ajudes socials per a famílies vulnerables 


Amb l'objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats i la participació d'infants i adolescents a activitats durant el període de vacances escolars, l'Ajuntament destinarà un total de 100.000 euros d'ajuts socials, que variaran entre els 100 i 300 euros per persona. "Entenem que aquest temps d’oci i socioeducatiu és un dret pels infants i també un respir per les famílies. En aquesta línia hem fet una convocatòria de lliure concurrència, perquè totes les famílies que no coneixien o no acudien als serveis socials, ara saben que s’hi poden adherir i demanar els ajuts" ha explicat la tinenta de Drets Socials.

L'any passat, davant la incertesa de la Covid-19, el pressupost per als ajuts de lliure concurrència va ser de 240.000 euros, que no van arribar a gastar-se amb les 430 sol·licituds d'ajudes que van rebre. Aquest any, tot i que el pressupost s'ha reduït més de la meitat i les sol·licituds s'han gairebé duplicat, amb un total de 800, Gibert ha assegurat que "el pressupost es podrà ampliar en funcionar de les necessitats". 

Com a novetat, aquest any les ajudes s'amplien fins a l'edat de 18 anys i, a més, els infants amb necessitats d'educació especial podran fer casals a la ciutat o a fora sense que això suposi un impediment per rebre l'ajut. 

Així mateix, l'Ajuntament també destinarà 70.000 euros d'ajuts econòmics dirigits a les AFES per contribuir a reduir les despeses en l'organització dels casals d'estiu i reduir els preus per a les famílies. 

 
Participació