Adéu al CIT, el consorci per a la promoció econòmica de l'Eix B-30

El tinent d'alcaldia d'Hisenda i Economia, Pere Soler, ha explicat que la decisió voluntària arriba després d'anys d'inactivitat per part dels tres ajuntaments que el conformen

Cartell del Catalonia Innovation Triangle a Sant Cugat.
Cartell del Catalonia Innovation Triangle a Sant Cugat. | Cedida
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:26h

Adéu al consorci per a la promoció econòmica de l'Eix B-30 entre Sant Cugat, Cerdanyola i Rubí, també conegut com el Catalonia Innovation Triangle (CIT). La decisió, presa de forma consensuada per les tres administracions locals, arriba després d'anys inactivitat del projecte. 

Així doncs, el pla estratègic per reactivar aquesta zona de la B-30 finalment no s'implementarà ja que durant la seva vigència "no ha servit per articular" els seus objectius i el consorci es dissoldrà, tal com ha explicat la tinència d'alcaldia de Presidència i Economia, Pere Soler, que reivindica la necessitat de prioritzar la redestinació dels fons per a ajudar al comerç local.

Un projecte nascut des de la voluntat de dinamitzar el territori on es van sectorialitzar els polígons d'activitat econòmica, es va fer una nomenclatura iniciar un camí que semblava que anés a una reactivació real de l'economia. Des del 2018 però, no es planteja cap pressupost ni tampoc es cobren les quotes dels tres municipis. 

Tanmateix, un dels motius pels quals la voluntat política del govern santcugatenc és desfer-se d'aquest consorci és perquè Sindicatura de comptes de la Generalitat de Catalunya ha demanat a Sant Cugat -l'ajuntament més gran dels tres- que o s'arreglava la situació econòmica de balanços del CIT o l'Ajuntament deixava de percebre la subvenció del Fons Català de Cooperació que representa uns 300.000 euros.

Pel que fa a l'oposició, el portaveu de Cs, Aldo Ciprián, s'ha adherit a la recissió del consorci; mentre que el regidor Carles Brugaroles de JxSTC ha retret a l'equip de govern "la manca de lideratge que transmet aquesta liquidació" i s'han abstingut.