El camí escolar de l'Avenç s'il·luminarà amb plaques fotovoltaiques

L'actuació, que ja ha començat aquesta setmana, compta amb un pressupost de 78.000 euros i pretén promoure l'ús del pas respectant el seu valor natural

Camí que connecta amb l'escola Avenç.
Camí que connecta amb l'escola Avenç. | Cedida
Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:36h
Els treballs per la instal·lació del nou enllumenat del camí escolar de l'Avenç han començat aquesta setmana amb la previsió de tenir-los enllestits d'aquí a un mes. L'actuació, que compta amb un pressupost de 78.106,06 euros, pretén dotar d'il·luminació el tram que uneix el carrer de Llaceres amb l'entrada de l'escola al carrer Crist Treballador a partir de 25 punts de llum alimentats per plaques fotovoltaiques. 

Actualment, tot i que el camí és molt utilitzat pels infants que van a l'escola i els seus pares, el seu ús es limita a l'horari solar i queda a les fosques a l'hora d'entrada i sortida de l'escola durant els mesos d'hivern.

Per aquest motiu, i amb la voluntat de respectar l'entorn i preservar el valor mediambiental de les parcel·les per on circula el traçat del camí, els 25 punts que s'instal·laran seran autònoms, és a dir, estaran alimentats per plaques solars fotovoltaiques que produiran l'energia necessària per al funcionament de l'enllumenat. 

Així mateix, la instal·lació disposarà d'un sistema de detecció que activarà els llums en cas de detectar el pas d'una persona i quedarà en repòs quan no hi passi ningú. 
 

Mapa del camí on s'instal·larà l'enllumenat. Foto: Cedida


A més, per fer un ús més responsable de l'energia i reduir l'impacte que pugui ocasionar la instal·lació de l'enllumenat per la flora i la fauna de l'entorn, el sistema està programat perquè s'apagui partir de les 22 h.

L'actuació forma part de la línia estratègica municipal de promoure una mobilitat més sostenible i fer un ús més racional de l'energia. En aquesta mateixa línia, el total del consum energètic del 2020 destinat a l'enllumenat públic disposa del certificat d'energia verda. Aquest es tradueix en zero emissions de diòxid de carboni, obtenint el Certificat A de la CNMC (Comissió Nacional del Mercat i la Competència).