Presència mínima d'estudiants a la UAB en el primer dia de vaga

S'han fet molt poques classes i l'accés al campus de Bellaterra ha estat complicat per la presència de barricades

Aula buida a la UAB.
Aula buida a la UAB. | ACN / Albert Segura
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:41h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha registrat una baixa presència d'alumnes en el primer dels dos dies de vaga que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora d'Assemblees Interuniversitàries (CAI) han convocat per aquest dimecres i dijous. Fonts del centre especifiquen que la concurrència d'alumnes ha estat mínima, i que només s'han fet algunes classes pràctiques i molt poques de teòriques.

Des de poc després de les 6.00 h, els piquets han obstaculitzat les rotondes d'accés al campus de Bellaterra amb contenidors, com també han tallat els vials que connecten amb l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). També s'han barrat els accessos a les facultats per impedir que l'alumnat hi accedís.

Des del centre detallen que en l'actual situació derivada de la pandèmia les classes teòriques presencials estan limitades a un 30%. Aquest fet, sumat al canvi en la modalitat de presencial a en línia de moltes de les assignatures, fa difícil fer una quantificació acurada del seguiment de la vaga.

La d'avui és la primera de dues jornades de protesta, amb les quals el col·lectiu reclama una equiparació de màsters i graus entre les universitats públiques, que s'hi implantin protocols feministes, que es garanteixi el català a les aules, l'absolució de casos que qualifiquen de repressius i la remuneració de les pràctiques. A més, insten l'equip rector a fer un referèndum per decidir si s'ha de canviar l'avaluació contínua a única per garantir que es puguin compaginar els estudis amb altres pràctiques.