Novetats en l'oferta i l'accés d'estudis postobligatoris a Sant Cugat

Aquest mes de maig comencen les preinscripcions per als estudis de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior i Programes de Formació i Inserció

Acte de presentació de les novetats pel curs vinent dels estudis postobligatoris
Acte de presentació de les novetats pel curs vinent dels estudis postobligatoris | Cedida
Redacció
11 de maig del 2021
L'institut FP de Sant Cugat ha acollit aquest dilluns 10 de maig l'acte de presentació de les novetats per al curs vinent dels ensenyaments no obligatoris (Batxillerat, FP I PFI) a Sant Cugat, així com el procés de preinscripcions. 

Entre les principals novetats per al curs vinent, destaca la incorporació del cicle de grau superior de Direcció de Cuina, que donarà continuïtat al grau mitjà de Cuina i Gastronomia que ja ofereix el centre. Aquests estudis capacitaran a l'alumnat per dirigir la producció i el servei en una cuina, tenint en compte aspectes com el servei, l'aprovisionament, els protocols higiènics i la prevenció de riscos laborals. 

En aquest sentit, la regidora d'Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina, ha afirmat que "un dels nostres objectius era fer créixer l’FP a Sant Cugat i de mica en mica estem ampliant aquesta oferta. És una manera d’incrementar les oportunitats als joves i no tan joves per accedir al món laboral”.

D'altra banda, s'ha donat a conèixer que els alumnes que aprovin un Programa de Formació i Inserció (PFI) podran accedir a un estudi de grau mitjà d'FP. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha assegurat que "estem fent una aposta clara pels ensenyaments postobligatoris. La formació és importantíssima per aconseguir una inserció laboral de qualitat”. Vila també ha remarcat que “l’FP és clau per al desenvolupament econòmic i social, i també per a la competitivitat de les empreses”. 

Quan comencen les preinscripcions? 

Les preinscripcions per als estudis de batxillerat i grau mitjà FP seran de l'11 al 17 de maig. Per la seva banda, les d'estudis grau superior FP són del 25 al 31 de maig i les de PFI del 10 al 21 de maig.

El batxillerat en centres públics a la ciutat s'ofereix als instituts Leonardo da Vinci, Angeleta Ferrer, Arnau Cadell, Joaquima Pla i Farreras i CAR Sant Cugat, mentre que els cicles de formació professional s'imparteixen a l'institut FP, a l'Escola d'Art i Disseny i al CAR Sant Cugat.

L'acte també ha comptat amb el director de l'institut FP, Miquel Urrutia, el director de l'institut Angeleta Ferrer, Jaume Fernández, la professora dels PFI-PTT a Sant Cugat, Montse González, i la directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, Eva Virgili.