Sant Cugat mostrarà de nou el seu patrimoni amb motiu del Dia Internacional dels Museus

El cap de setmana del 14 al 16 de maig, la ciutat acollirà múltiples activitats culturals amb el lema "Tornem als museus. Tornem a imaginar"

Exposició: Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur.
Exposició: Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur. | Lali Puig / Aj. Sant Cugat
Redacció
11 de maig del 2021
Per commemorar el Dia Internacional dels Museus, celebrat el 18 de maig arreu del món, els Museus de Sant Cugat plantegen un seguit de propostes per al cap de setmana del 14 al 16 de maig amb el lema Tornem als museus. Tornem a imaginar. 

Es tracta de múltiples activitats gratuïtes i intergeneracionals que conviden a la ciutadania a descobrir de nou el patrimoni local de forma vivencial i acostar-la a la pròpia història de forma lúdica. 

Les jornades començaran amb la conferència inaugural "Vila i Monestir: unes relacions conflictives" a càrrec de Jordi Casas i Domènec Miquel, del Grup d'Estudis Local. La xerrada es farà el divendres 14 a les 18.30 h al Claustre del Monestir i comptarà amb l'assistència de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. 

El dissabte 15, el Museu del Monestir i el Celler Modernista obriran les seves seus fins a les 21 h per celebrar la nit dels museus d'enguany. Durant el cap de setmana es podrà gaudir de diverses visites guiades a les exposicions "Grau Garriga: Vermells" i "Col·lecció i Fascicle 2: Art i disseny" al Centre Grau Garriga d'Art Tèxtil Contemporani, així com "Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur" al Museu del Monestir.

També es podran visitar espais com la Casa Museu - Cal Gerrer de la Fundació Cabanas i el Celler Cooperatiu, que aquest any celebra el seu centenari. A més, s'ha programat la visita conduïda "Guia'm pel Monestir" per a persones amb síndrome d'Asperger. 

Per als més petits s'ha organitzat una sessió de contes a càrrec de Roger Casadellà amb "Llegendes de Sant Cugat" i activitats com "La ciutat amb ulls de clics" o "El joc de l'oca de Sant Cugat". El Museu del Còmic acollirà un taller de còmic per a famílies, a més d'una visita. Per últim, la dansa del Grup Mediterrània i l'espectacle de la Companyia Minimíssima amb Lali Mateu i Roger Cusidó, acompanyaran el cap de setmana museístic de la ciutat.