Valldoreix destinarà més de 25.000 euros a la rehabilitació dels gegants

L'objectiu és que els gegeants estiguin llestos per celebrar la Festa Major, la festivitat de l'Assumpció i l'Aplec de la Salut

Els gegants Assumpta i Cebrià de Valldoreix.
Els gegants Assumpta i Cebrià de Valldoreix. | Cedida
Redacció
10 de maig del 2021
L'EMD i l'Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix van signar el passat 4 de maig un conveni d'atorgament d'una subvenció de prop de 25.500 euros a l'entitat. Els diners es destinaran principalment a rehabilitar els gegants Cebrià i Assumpta de Valldoreix al llarg de l'any 2021 i adquirir un remolc adequat per al seu transport. 

El projecte d'arranjament dels gegants, també contempla la contractació d'un taller per la seva rehabilitació, la contractació dels dissenyadors de les figures i l'adquisició de nous cavallets encoixinats i equilibrats.

Per la seva banda, l'associació es compromet a lliurar a l'EMD el calendari dels treballs amb l'objectiu que els gegants estiguin a punt per a les ballades tradicionals de la Festa Major.

En aquesta mateixa línia l'Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix vol celebrar la festivitat de l'Assumpció del 15 d'agost, l'Aplec de la Salut i una altra cita a petició de l'EMD de Valldoreix amb els gegants ja enllestits. Quan aquests ja estiguin remodelats, se seguiran guardant com fins ara a l'Església de l'Assumpció i el remolc dins un local que cedirà l'EMD.