La Generalitat ret homenatge als primers equips femenins del DSV Club Voleibol Sant Cugat

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó i el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, han rebut el sènior B i sènior A per les fites assolides en la temporada 2020-2021.

Meritxell Budó rebent la samarreta del DSV Club Voleibol Sant Cugat.
Meritxell Budó rebent la samarreta del DSV Club Voleibol Sant Cugat. | Cedida
SantCugatCreix
10 de maig del 2021
La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, han rebut dimarts 4 de maig, a la tarda, al Palau de la Generalitat, als dos primers equips femenins del DSV Club Voleibol Sant Cugat.

La recepció oficial a les jugadores i al cos tècnic s'ha fet en reconeixement als èxits que han assolit aquesta temporada 2020-2021. El sènior B ha pujat a Superlliga 2 com a campió de la fase d'ascens i de la Primera Nacional, mentre que el primer equip ha quedat en 5a posició en la Superlliga Iberdrola. 

L'acte també ha comptat amb la presència d'Antoni Reig, director del Consell Català de l'Esport, Maria Manén, presidenta del DSV Club Voleibol Sant Cugat, i Núria Terribas, directiva de la Federació Catalana de Voleibol. També hi han assistit una vintena de jugadores del primer i segon equip, acompanyades del seu cos tècnic. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha encoratjat a les jugadores a "continuar obrint el camí que heu fet que faci possible que l'esport femení algun dia pugui estar equiparat al masculí", alhora que ha lloat que la presidenta del club sigui una dona.

El secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras ha destacat que el DSV Sant Cugat sigui "l'únic club català i el segon únic club estatal que pot tenir un equip a Superlliga 1 i un altre a Superlliga 2, en les màximes categories estatals". Per la seva banda, Manén ha posat èmfasi en la fita aconseguida per l'equip de Superlliga 1, que per primera vegada ha jugat el play-off pel títol de lliga. Així mateix, ha remarcat la importància que això suposa, tenint en compte que "som el club amb el pressupost més baix de la Superlliga 1. Tot l'equip són jugadores formades al vòlei català i això també és un fet excepcional en la màxima categoria estatal". 

Per acabar, Manén ha assegurat que "volem continuar treballant en aquest model de club, portant l'esport femení català al més alt nivell estatal. No és una feina fàcil, especialment en aquests moments tan complicats, però ho fem amb molta il·lusió i esperem que, des de les institucions, el Consell de l'Esport i la Federació catalana de Voleibol, ens acompanyeu".

El passat 26 d'abril, la Generalitat ja va rebre al conjunt femení del Club de Rugby Sant Cugat pel seu ascens a la Lliga Iberdrola, la màxima categoria estatal.