Els Geganters de Sant Cugat adapten la vuitena Cercavila d'Escoles per la pandèmia

Aquest any, s'ha organitzat una activitat de dibuix i una exposició dels 14 anys de la cercavila

La Salut a l'escola Pi d'en Xandri.
La Salut a l'escola Pi d'en Xandri. | Cedida
Redacció
07 de maig del 2021
Com ja és tradició, els Geganters de Sant Cugat organitzen cada dos anys la Cercavila d'Escoles, una passejada pels carrers de la ciutat amb els infants i totes les figures festives de les escoles. Enguany, malgrat que la situació sanitària actual no permet fer-la de la manera habitual, la 8a Cercavila es durà a terme en un format adaptat. 

Per una banda, els Geganters han preparat l'activitat "Dibuixa les figures de la teva escola", amb la qual proposen als nens i nenes dibuixar els ninots festius dels seus centres. Els dibuixos estaran repartits en tres categories en funció dels cursos. Per animar als infants a participar, els gegantons Valentí i Salut han fet una visita als centres educatius de Sant Cugat. Per altra banda, entre el 17 de maig i el 5 de juny, s'obrirà de cara al públic l'exposició "14 anys de la Cercavila d'Escoles a la Casa de cultura". 

El Projecte Escoles que els Geganters de Sant Cugat ofereixen als col·legis de la ciutat amb la col·laboració de l'Ajuntament, va néixer l'any 2007 amb l'objectiu d'oferir diverses activitats: tallers per construir i reparar les figures, siguin capgrossos, gegantons o animals, tallers per aprendre a portar-les o explicar el conte il·lustrat del Joan i la Marieta.