Les farmàcies de Sant Cugat, nous espais d'informació i detecció de la Covid-19

El Servei Català de la Salut, juntament amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Cugat, han impulsat una iniciativa per fer front a la pandèmia

La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, durant la presentació de la campanya.
La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, durant la presentació de la campanya. | Cristina Gómez
Cristina Gómez
07 de maig del 2021
Amb l'objectiu de frenar el contagi de la Covid-19 i conscienciar a la ciutadania, Sant Cugat ha donat avui el tret de sortida a la campanya impulsada pel Servei Català de la Salut, amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics, l'Ajuntament i les farmàcies del municipi. 

La regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha presentat el projecte sota el lema "A Sant Cugat del Vallès, aturem junts la cadena de transmissió de la Covid-19". Aquest té com a eixos d'actuació principal la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació ciutadana. "Des de l'Ajuntament hem procurat que la informació arribi a totes les farmàcies del municipi i d'aquesta manera garantir una detecció prèvia de la malaltia" ha assegurat Aristoy.

D'aquesta manera, la farmàcia, a banda de ser un punt de derivació de la ciutadania als centres d'atenció primària, també serà un punt orientador, on es donaran respostes a les preguntes més freqüents relacionades amb la Covid-19 i la seva simptomatologia. En aquest sentit, el professional farmacèutic, s'afegeix a la resta de professionals sanitaris, per treballar de manera coordinada i conjunta per fer front a la pandèmia. 

L'assessorament a les farmàcies anirà acompanyat d'un díptic elaborat per l'Ajuntament amb les indicacions necessàries perquè les persones tinguin clar on han d'adreçar-se en cas de presentar indicis de coronavirus o tenir un contacte estret positiu.

El projecte arrenca amb la intenció de ser l'inici d'una sèrie d'accions a treballar i implementar entre els seus impulsors en benefici de les persones. Aquesta actuació també està activa a altres municipis vallesans com Terrassa, Rubí, Matadepera, Viladecavalls, Ullastrell, Granollers i Cerdanyola.

Pel que fa a l'aixecament de les restriccions de cara al 9 de maig, la regidora ha expressat la necessitat de "continuar sent prudents, equilibrar les trobades i les sortides de casa, sempre amb seny". Així mateix, ha animat a les persones que ja es troben en les franges de vacunació perquè hi vagin. "Posem en una balança el benefici que pot aportar més enllà d'individualment, també col·lectivament aquesta vacunació i per això faig una crida a respondre a les citacions".