atur

GRÀFIC | Sant Cugat registra una forta caiguda de l'atur per tercer mes consecutiu

Actualment el municipi registra un total de 3.383 santcugatencs a les llistes de l'atur

per NacióSantCugat , 7 de maig de 2021 a les 10:40 |

L'atur baixa a Sant Cugat per tercer mes consecutiu acompanyat de nou per la resta de ciutats del Vallès Occidental i del conjunt del país. La tendència en descens del primer trimestre del 2021 es consolida, quedant ja lluny el pic d'agost de 2020 amb 3.584 santcugatencs aturats.


 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram

Així doncs, la ciutat vallesana tanca el mes d'abril amb 83 aturats menys -el triple que el mes de març-, unes xifres que rebaixen el nombre total de santcugatencs sense feina a 3.383.  Malgrat tot, aquesta dada encara suposa que el 8,09% de la població encara continui a les llistes de l'atur. Pel que fa a la comparativa respecte a l'any passat, en un escenari just anterior a la pandèmia, la ciutat en tenia 2.637, el que suposa un creixement anual al voltant del 34%.


El comportament d'aquest valor al Vallès Occidental continua sent molt semblant al de les dues capitals vallesanes (Terrassa i Sabadell), encara que a l'abril s'ha accentuat una mica més per una tònica generalitzada de descens -només Polinyà ha experimentat una pujada, d'una persona-. A la comarca hi ha més d'un miler de persones menys a l'atur, un 13,31%.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat asseguren que continuaran treballant per recuperar les xifres d'abans de la crisi sanitària del coronavirus i crear nous llocs de treball, especialment, pels més vulnerables.


La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ja va afirmar que l'objectiu és generar "ocupació de qualitat per combatre la precarietat laboral". En aquest sentit, està prevista aquest any la constitució de la Taula d'Ocupació per elaborar una resposta "comuna i transversal".Altres notícies que et poden interessar

  

 

Participació