1 de 10
patrimoni

​La trobada anual d'arxivers de Catalunya se celebra a Sant Cugat, en format virtual

Es farà del 10 al 13 de maig i vol posar de manifest les ambicions professionals i personals d’arxivers envers aquesta professió

Arxiu municipal de Sant Cugat. | Anna Mira
per NacióSantCugat, 6 de maig de 2021 a les 19:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat acull el 18è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya, sota el títol “El preu de l’ambició”. La pandèmia ha obligat a reformular el congrés en format virtual. De fet, les sessions es faran de forma telemàtica de dilluns 10 a dijous 13 de maig, tret de la inauguració i la cloenda que també es faran de forma presencial, amb aforament limitat.

La trobada anual dels arxivers i arxiveres de Catalunya, que es farà del 10 al 13 de maig, porta per títol El preu de l’ambició, amb la voluntat de posar de manifest les ambicions professionals i personals d’arxivers envers aquesta professió.


L’objectiu d’aquest congrés és analitzar i debatre sobre les funcions essencials de l’arxivística i la gestió documental (avaluació, descripció, classificació, preservació, …) en el marc del seu procés d’adaptació als entorns d’informació datificats, tant pel que fa a la creació i gestió com a la seva explotació (difusió, reutilització, etc.).

Les sessionstelemàtiques es podran seguir a través del Canal YouTube de l’Associació d’Arxivers de Catalunya.  La intervenció santcugatenca es farà dimarts 11, a les 18.15 h, amb la presentació de Projectes dades ciutat. Millora en la gestió documental i l’arxiu documental.


Es tracta d’una cooperació tècnica entre les ciutats de Sant Cugat i Cotacachi (Equador), feta conjuntament per l’Arxiu Municipal, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i Serveis Socials municipals per donar suport en la creació d’un sistema de gestió documental i atenció ciutadana i reforma de l’arxiu municipal a la ciutat sud-americana.

 

 

Participació